ЗМІ: СБУ провела обшук в офісі Головного управління економіки та інвестицій КМДА

Поділитися
Служба безпеки України увечері 10 серпня провела обшук в офісі Головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації. Не обійшлося без злому дверей. Про це у четвер, 12 серпня, пише видання «Дело» з посиланням на свої джерела.
Служба безпеки України увечері 10 серпня провела обшук в офісі Головного управління економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації. Не обійшлося без злому дверей. Про це у четвер, 12 серпня, пише видання «Дело» з посиланням на свої джерела.Обшук був проведений в рамках слідства щодо діяльності начальника ГУ Марини Лукашиної у 2008 році. Нібито тоді при виділенні коштів на реконструкцію нежитлових будинків були вказані недостовірні вихідні дані. Як результат, бюджет міста недорахував 70 мільйонів гривень. Обшук проходив на шостому поверсі будівлі КМДА на вул. Хрещатик, 36. Із начальства піл час обшуку була присутня лише заступник начальника ГУ Ольга Мамина. Виявилося, що не було ключів від двох кабінетів, закріплених за Головним управлінням, тому правоохоронці скористалися допомогою слюсаря. Є інформація, що ці два кабінети займає права рука мера Києва Леоніда Черновецького Денис Басс. Серед вилучених документів і предметів цікавим є пристрій Advocate-4. Як стверджують експерти, даний пристрій використовується для того, щоб зробити неможливим прослуховування розмов у приміщенні. Приблизна його ціна - 5000 доларів. Також слідчі вилучили папки з документами, а у кабінеті Басса вони взяли записні книжки і сім стартових пакетів одного мобільного оператора. Як повідомляється на офіційному порталі Київської міської влади, зараз ГУ економіки та інвестицій очолює Ігор Довбань, який до недавнього часу працював заступником гендиректора Укрзовнішінвесту. До нього ГУ очолювала Марина Лукашина. Нагадаємо, це вже не перший обшук у будівлі КМДА. Так, 7 липня СБУ провела обшук в кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого і вилучила документи на виділення земельних ділянок. Окрім того, останнім часом відбулася низка затримань і арештів чиновників КМДА. Зокрема, Голосіївський суд заарештував заступника гендиректора «Київпастрансу» Володимира Асадчева на два місяці. Чиновнику інкримінують злочин за статтею 191 частина 5 КК «розкрадання в особливо великих розмірах». У міліції кажуть, що він брав участь у корупційній схемі, в якій були задіяні керівні особи мерії. У найближчому майбутньому, як заявив начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, будуть нові затримання. 28 липня, міліція затримала Людмилу Качурову за підозрою у зловживанні бюджетними коштами на суму 1,5 мільйона гривень. Під час затримання у Качурової погіршився стан здоров'я. 10 серпня стало відомо, що міліція затримала начальника Головного управління зв'язку, інформатизації та захисту інформації Київміськадміністрації і керівника одного з відділів цього управління за нецільове використання 2,5 мільйона гривень.

За матеріалами «Дело»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі