Заступник голови Держкомлісгоспу: Лісових пожеж в Україні немає

Поділитися
За станом на понеділок, 2 серпня, ліси в Україні не горять, заявив на прес-конференції у Києві заступник голови Державного комітету лісового господарства Віктор Червоний. Він підкреслив, що в Україні, на відміну від Росії, збереглася дієва система попередження лісових пожеж.
За станом на понеділок, 2 серпня, ліси в Україні не горять, заявив на прес-конференції у Києві заступник голови Державного комітету лісового господарства Віктор Червоний. Він підкреслив, що в Україні, на відміну від Росії, збереглася дієва система попередження лісових пожеж."На сьогоднішній ранок лісових пожеж в Україні немає. Пожеж, які діють у межах Київської, Чернігівської області і навіть Гомельської області Білорусі, теж немає", - сказав він. Представник Держлісгоспу відзначив, що у понеділок вранці після виявлення задимленості був здійснений вертолітний обліт території Київської області, але ніяких пожеж на торфовищах і в лісах виявлено не було. "Тому ми сьогодні з вами дихаємо димом торфовищ, які горять у Московській області та у центральній Росії", - підкреслив Червоний. За його словами, на відміну від Росії, в Україні збережена і діє узгоджена система попередження і ліквідації лісових пожеж. Він додав, що для попередження лісових пожеж у підпорядкуванні Держлісгоспу знаходяться більше 560-ти 36-метрових веж візуального спостереження та ще понад 40 веж оснащено камерами відеоспостереження. До найбільш пожежонебезпечних регіонів України належать Луганська, Київська, Донецька, Черкаська, Дніпропетровська області, а також Полісся. За словами Червоного, у даний час серйозних лісових пожеж в Україні не виникало, проте у Держлісгоспі очікують погіршення ситуації через те, що зниження температури не передбачається. З огляду на це, працівники лісового господарства закликають громадян бути максимально обережними при поводженні з вогнем, перебуваючи у лісах. У той же час, в Держлісгоспі не можуть остаточно спрогнозувати, як довго буде тривати задимленість вищевказаних територій, оскільки все залежить від погоди, напряму і сили вітру. Як повідомлялося, у понеділок у Київській області спостерігається задимленість повітря. У МінНС Київської області зазначили, що після огляду території з'ясувалося, що серйозних пожеж на території області немає. Виявлено лише осередкове загоряння торфовища в Іванківському районі Київської області. При цьому у Державному комітеті лісового господарства України не виключають, що причиною декількох масштабних лісових пожеж, які сталися наприкінці липня на території Луганської області, стали підпали. "Сьогодні ми підозрюємо в луганських пожежах підпали", - сказав Червоний і додав, що неможливо, аби у 3-4 випадках виникала пожежа з підвітряного боку. З огляду на це Держлісгосп звернувся до органів внутрішніх справ і Служби безпеки України з проханням провести розслідування і розібратися з цією ситуацією. Як повідомлялося, на території Сєверодонецького і Новоайдарського лісомисливських господарств (Луганська область) 28 липня виникла пожежа, яка охопила площу близько 200 га. 29 липня пожежу було ліквідовано. Жертв і постраждалих немає. Раніше Український гідрометеорологічний центр попередив, що найближчим часом у більшості регіонів України встановиться вкрай висока пожежна небезпека.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі