Врятовані в Чилі шахтарі подають до суду

Поділитися
Більшість з урятованих 13 жовтня шахтарів, які 69 днів знаходилися під завалами на глибині більше 600 метрів, подають до суду на власника шахти. Про це в четвер, 21 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на адвоката шахтарів.
Більшість з урятованих 13 жовтня шахтарів, які 69 днів знаходилися під завалами на глибині більше 600 метрів, подають до суду на власника шахти. Про це в четвер, 21 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на адвоката шахтарів. Згідно з повідомленнями, робітники хочуть за допомогою суду встановити, хто саме й якою мірою відповідальний за пригоду, що з ними трапилася. Більше того, один з гірників повідомив, що за три години до обвалу 5 серпня гірники повідомили операторові шахти про незвично сильні скрипи скельних пластів і попросили підняти їх на поверхню, але їм було відмовлено. Нагадаємо, що аварія на шахті Сан-Хосе в Чилі сталася 5 серпня. Більше двох тижнів з 33-ма гірниками не було зв'язку - тільки 22 серпня рятувальникам вдалося пробурити вузький отвір, через який шахтарі передали записку. Пізніше рятувальники зробили ще дві невеликі свердловини, якими до шахти спускали воду, продовольство й медикаменти. Крім того, з гірниками було встановлено телефонний і відеозв'язок, а також проведено електрику. Операція з їхнього визволення стала найскладнішою в історії гірничої справи. А гірникам тепер належить світовий рекорд за тривалістю перебування під землею після аварії в шахті.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі