Влада Румунії просить Францію зупинити депортацію циган

Поділитися
© Людмила Крилова, ZN.UA
Президент Румунії Траян Бесеску звернувся до свого французького колеги з проханням зупинити депортацію циган-нелегалів з території Франції. Про це в середу, 22 вересня, повідомили європейські ЗМІ.
Президент Румунії Траян Бесеску звернувся до свого французького колеги з проханням зупинити депортацію циган-нелегалів з території Франції. Про це в середу, 22 вересня, повідомили європейські ЗМІ. За словами глави Румунії, своє побажання він озвучив у ході «дружньої бесіди» на саміті ЄС минулого тижня, але чіткої відповіді від Ніколя Саркозі так і не отримав. Раніше прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон звернувся до Євросоюзу з проханням розробити спільний план про вирішення проблеми нелегальних циганських поселень і поліпшення умов проживання циган у Східній Європі. Крім того, чиновник застеріг Єврокомісію від поквапливих дій і не рекомендував подавати на Францію до суду. Нагадаємо, що депортація циган з території Франції розпочалася 19 серпня 2010 року. Того ж дня, після приземлення в Румунії першого літака з висланими циганами, Траян Бесеску заявив, що Європейському Союз необхідно створити єдину програму з інтеграції циган. Пізніше Євросоюз оголосив про намір опротестувати в судовому порядку депортацію циган-нелегалів з Франції.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі