Влада офіційно підтвердили, що смертність в Москві зросла вдвічі

Поділитися
Керівник Департаменту охорони здоров'я столиці РФ Андрій Сельцовський офіційно підтвердив, що упродовж останніх днів смертність у Москві зросла вдвічі. Як повідомило радіо Business FM із посиланням на офіційну заяву Департаменту охорони здоров'я, із 1500 місць у моргах міста зайнято 1300.
Керівник Департаменту охорони здоров'я столиці РФ Андрій Сельцовський офіційно підтвердив, що упродовж останніх днів смертність у Москві зросла вдвічі. Як повідомило радіо Business FM із посиланням на офіційну заяву Департаменту охорони здоров'я, із 1500 місць у моргах міста зайнято 1300.Відзначимо, у п'ятницю чиновники визнали, що відсоток летальних випадків через надзвичайну екологічну ситуацію, що склалася в Москві збільшився. За словами начальника столичного управління Росспоживнагляду Тетяни Попової, у групі ризику знаходяться люди з серцево-судинними та легеневими захворюваннями. При цьому точні цифри вона назвати не змогла, оскільки не проведено докладний аналіз ситуації. Раніше головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявляв, що чутки про різке зростання смертності через спеку і смог «не мають під собою об'єктивної основи». Голова Росспоживнагляду обмежився тим, що рекомендував жителям Центральної Росії та Поволжя користуватися марлевими пов'язками для захисту від смогу. При цьому різні російські ЗМІ, посилаючись на дані джерел у міських моргах, писали, що смертність у столиці зросла у два-три рази. Окрім того, у блозі співробітниці однієї з клінік було сказано, що медикам під загрозою звільнення заборонено ставити пацієнтам діагнози «перегрів» і «тепловий удар». За її словами, морги лікарні не можуть впоратися із кількістю померлих, і трупи доводиться складати у підвалі стоячи. Похоронні агенти не встигають віддавати землі жителів столиці і натякають на окрему плату, щоб процедура поховання відбулася швидше. Так, за словами одного з агентів, попит на їхні послуги зростає, а щоб скористатися послугами крематоріїв, треба записуватися за два дні, деякі просто відмовляються приймати тіла на кремацію. «А якщо все-таки хочете ховати на кладовищі, копальникам могил доведеться серйозно накинути», - попередив він. Нагадаємо, аномальна спека триває у Москві вже майже два місяці. Стовпчики термометрів впритул підходять до позначки плюс сорок. Окрім того, дим від торф'яних та лісових пожеж вже два тижні стоїть над столицею. У п'ятницю гранично допустимі значення концентрації шкідливих речовин у московському повітрі були перевищені у п'ять разів, в суботу - у 6,6. Через несприятливу екологічну ситуацію керівництво деяких країн не рекомендує своїм громадянам відвідувати Росію. У Москві евакуюють сім'ї працівників ряду посольств, а дані установи скорочують години роботи. Тим часом, як раніше повідомляли ЗМІ, перший заступник мера столиці Володимир Ресін заявив, що надзвичайний стан у місті вводити не треба - ситуація знаходиться під контролем влади. Також не вважає за необхідне введення надзвичайних заходів і спікер Мосміськдуми Володимир Платонов. Раніше про те, що лісові пожежі у Підмосков'ї будуть загашені протягом п'яти-семи днів, якщо пожежники збережуть той же темп роботи, заявив голова Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ Сергій Шойгу. Тим часом торф'яні пожежі наступають на Єкатеринбург.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі