Віктор Ющенко закликав Януковича і суддів КС не чіпати Конституцію

Поділитися
Голова партії «Наша Україна», екс-президент Віктор Ющенко 24 вересня закликав президента України Віктора Януковича, більшість у Верховній Раді і суддів Конституційного суду припинити процес скасування змін до Конституції.

Голова партії «Наша Україна», екс-президент Віктор Ющенко 24 вересня закликав президента України Віктора Януковича, більшість у Верховній Раді і суддів Конституційного суду припинити процес скасування змін до Конституції.

Про це він заявив на брифінгу після закінчення IX з'їзду партії «Наша Україна».

«Немає великої несподіванки в майбутньому рішенні Конституційного Суду. Це не ревізія документа, це введення авторитарного режиму. Цей процес принесе розкол і дестабілізацію в Україну. Він загрожує національній стабільності. Закликаю Президента, більшість у Верховній Раді, суддів Конституційного суду, від яких вже мало що залежить, зупинитися. Не  акцептуйте нелегітимний спосіб формування влади », - сказав Ющенко.

Нагадаємо, сьогодні 24 вересня відбувся IX з'їзд «Нашої України», на якому було прийнято заяву щодо конституційного процесу в Україні.

У ньому партія зазначає, що не раз заявляла про необхідність оновлення Конституції, однак представники нинішньої влади тоді відмовилися від пошуку узгодженої позиції щодо змін конституційних положень. Тепер представники нинішньої влади змінили свою позицію і розпочали маніпуляцію з Конституцією заради монополізації влади.

«Наша Україна» вимагає від влади  дотримання демократичних стандартів і відмови від практики політичної корупції під час підготовки та схвалення змін до Конституції.

Крім того, на минулому з'їзді Віктор Ющенко підкреслив, що партія буде в жорсткій опозиції до діючої влади. «Так може діяти лише чужа, неукраїнська влада. Так може діяти лише окупант», - заявив Віктор Ющенко.

Нагадаємо також, в КСУ 14 липня направлено подання з підписом 252 народних депутатів, в якому вони просять КС перевірити на відповідність Конституції закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року, N2222-IV. 20 липня стало відомо, що КСУ розпочав розгляд у даній справі.

Суддею-доповідачем призначено суддя КС Сергія Вдовиченка.

Як писало «Дзеркало тижня», рішення КСУ про скасування політреформи очікується на початку осені. Ймовірно - не пізніше першої декади жовтня.

24 серпня президент Віктор Янукович знову заявив про необхідність вдосконалення Конституції. Його підтримав спікер Володимир Литвин.

За даними джерела «ДТ», у КСУ готуються зафіксувати факт порушення статті 159 Конституції і на підставі статті 152 тієї ж Конституції визнати закон № 2222, яким було введено в дію нова редакція Основного закону, неконституційним.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі