КАВА ПРОТИ ДІАБЕТУ

Поділитися
Кофеїн, відомий своєю здатністю знижувати чутливість до інсуліну, як виявилося, у профілактичному плані має певні переваги...

Кофеїн, відомий своєю здатністю знижувати чутливість до інсуліну, як виявилося, у профілактичному плані має певні переваги. Голландські науковці, котрі протягом тривалого періоду спостерігали за великою групою (17 111 чоловік) чоловіків і жінок віком від 30 до 60 років, виявили: вживання у день 5—7 філіжанок кави на 50 відсотків знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Роб ван Дамм і Едіт Фескенс провели найретельніше анкетування великої групи людей, виключивши при цьому вагітних і тих, хто вже мав цукровий діабет. За час спостереження за піддослідними було діагностовано 306 випадків захворювання на цукровий діабет. При цьому, як повідомляє публікація в журналі The Lancet, достовірна кореляція була виявлена саме з кількістю споживаної кави, хоча відстежувалося ще багато інших параметрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі