Вибух у П'ятигорську: 29 постраждалих залишаються в лікарнях

Поділитися
В якості основної версії теракту, здійсненого у вівторок в П'ятигорську, слідство розглядає діяльність північнокавказьких бойовиків, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела в силових структурах. За станом на ранок середи у лікарнях залишаються 29 постраждалих.
В якості основної версії теракту, здійсненого у вівторок в П'ятигорську, слідство розглядає діяльність північнокавказьких бойовиків, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела в силових структурах. За станом на ранок середи у лікарнях залишаються 29 постраждалих. Вибух стався близько 15.15 за київським часом. Безоболонковий вибуховий пристрій був закладений в автомобілі, припаркованому біля кафе на вулиці Кірова. У результаті теракту постраждали 30 людей, шестеро з них отримали серйозні травми, троє знаходяться у реанімації. За станом на ранок середи в лікарнях залишаються 29 постраждалих. Потужність вибухового пристрою склала, за попередніми даними, близько 30 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Кримінальну справу за фактом вибуху порушено за трьома статтями КК РФ: "Теракт", "Замах на вбивство" і "Незаконне виготовлення вибухових речовин". Вибух розслідують спільно слідчі Головного слідчого управління СКП у ПФО і ПКФО. У зв'язку з терактом у П'ятигорську московську міліцію перевели на посилений режим несення служби. Взято під особливу охорону метро, вокзали, аеропорти та інші місця масового скупчення людей. Окрім того, у Москві посилили паспортний режим. Посилено контроль на в'їздах до міста на автомобільних дорогах. При цьому не уточнюється, наскільки вагомі свідчення того, що П'ятигорські терористи спробують продовжити свою діяльність у столиці. Раніше президент Дмитро Медвєдєв доручив ФСБ і Генпрокуратурі вжити всіх необхідних заходів для розслідування вибуху. Як повідомили у прес-службі Кремля, директор ФСБ Олександр Бортніков "негайно доповів президентові про вибух у П'ятигорську та заходи, які приймаються у зв'язку з цим". "Дмитро Медвєдєв доручив голові Мінздоровсоцрозвитку Тетяні Голіковій і губернаторові Ставропольського краю Валерію Гаєвському вжити всіх можливих заходів для надання допомоги постраждалим", - додали в прес-службі. Вибух став другим за день на території ПКФО. У вівторок вранці смертник підірвав себе на кордоні між Північною Осетією і Інгушетією. Він підійшов до контрольного посту міліції номер 105 Приміського району Північної Осетії і привів у дію вибуховий пристрій потужністю від 600 до 800 грамів у тротиловому еквіваленті з уражаючими елементами. У результаті вибуху, окрім смертника, загинув один співробітник правоохоронних органів, ще троє були госпіталізовані.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі