Вакарчук: Для змін в країні досить 10-20 відсотків інакодумців

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Для початку помітних соціальних трансформацій в українському соціумі достатньо, аби 10-20 відсотків українців почали усвідомлено прагнути змін, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» співак Святослав Вакарчук.
Для початку помітних соціальних трансформацій в українському соціумі достатньо, аби 10-20 відсотків українців почали усвідомлено прагнути змін, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» співак Святослав Вакарчук.«Аби країна рухалася вперед, не потрібно, щоб 51 відсоток населення був на іншому рівні. Досить 10—20 відсотків тих, хто думає інакше, щоб це змінило всю країну. Не треба вважати: поки кожен мешканець кожного маленького містечка України не стане європейцем, ми не станемо Європою. Нехай хоча б певна частина», - заявив співак. На думку Вакарчука, для формування усвідомленої громадянської позиції необхідною є значна кількість часу. «Вважаю, що поступово, еволюційно, день за днем 5—20 відсотків людей ставатимуть справжніми громадянами. Я це бачив на прикладі тих, хто живе поруч. Але це дуже тривалий процес. І я не вірю, що в такій країні, як наша, його можна було пройти за 5—10 років», - констатував співак. При тому він певен, що Україна не втратила шанси на швидкий розвиток в 90-х роках. «Дехто вважає, що на початку 90-х ми втратили свій шанс, а могли б стати, як Польща і країни Центральної Європи. Я би так не сказав. Думаю, там був зовсім інший рівень громадянського суспільства, тому їм і вистачило 10—15 років. Рівень розвитку громадянського суспільства в Україні — початковий, а тому — набагато нижчий. І ми ще непогано йдемо. Замкнутого кола, гадаю, не буде», - зазначив Вакарчук. Детальніше читайте в інтерв’ю зі Святославом Вакарчуком у свіжому номері «Дзеркала тижня».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі