У Росії з початку року конфіскували більше 30 тонн наркотиків

Поділитися
Наркополіцейські вилучили у Росії з початку 2010 року більше 30 тонн наркотиків. Про це повідомив директор Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов у ході засідання державного антинаркотичного комітету. За його словами, обсяги наркотиків, які вилучаються, "стабільно ростуть".
Наркополіцейські вилучили у Росії з початку 2010 року більше 30 тонн наркотиків. Про це повідомив директор Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов у ході засідання державного антинаркотичного комітету. За його словами, обсяги наркотиків, які вилучаються, "стабільно ростуть"."Лише з початку цього року ліквідовано більше 6 тисяч наркопритонів, до кримінальної відповідальності притягнуто понад 90 тисяч людей", - сказав Іванов. Він зазначив, що за останні п'ять років до кримінальної відповідальності притягнуто майже 600 тисяч наркозлочинців. "Але при цьому ринок не виснажується і не зникає, оскільки кожен наркоман за своє нетривале життя встигає рекрутувати нових 15-20 молодих людей. Більше того, попит, що сформувався, провокує появу нових, досі невідомих речовин", - зазначив Іванов. За його словами, йде безперервна мутація ринку. "Були Спайс (курильні суміші. - Ред.), тепер солі для ванн, добрива для квітів, засоби від гризунів, дизайнерські наркотики тощо", - підкреслив директор ФСКН. На думку Іванова, очевидно, що суто поліцейські заходи без супутньої роботи зі скорочення попиту потрібного ефекту країні не принесуть. За інформацією Іванова, сьогодні у Росії діє всього три федеральних державних реабілітаційних центри, 27 стаціонарних наркологічних реабілітаційних відділень і близько 50 державних реабілітаційних центрів, що фінансуються з бюджетів суб'єктів. "Але цього вкрай мало. При цьому існуючі сотні недержавних центрів (комерційних, некомерційних чи релігійних) залишені без уваги держави", - сказав Іванов. Нагадаємо, цього літа Служба безпеки України затримала у порту Одеси значну партію кокаїну - 1.200 кілограмів, вартість якого складає близько 180 мільйонів доларів.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі