У РФ підрахували збиток від загибелі посівів

Поділитися
Сумарний збиток від загибелі сільськогосподарських культур від посухи та пожеж у 18 регіонах Росії становить 37,1 мільярда рублів за оцінкою самих регіонів і 26,1 мільярда рублів за експертизою Мінсільгоспу РФ. Про це йдеться у матеріалах міністерства.
Сумарний збиток від загибелі сільськогосподарських культур від посухи та пожеж у 18 регіонах Росії становить 37,1 мільярда рублів за оцінкою самих регіонів і 26,1 мільярда рублів за експертизою Мінсільгоспу РФ. Про це йдеться у матеріалах міністерства.Згідно з документами, сумарна площа загибелі сільгоспкультур у цих 18 регіонах становить 9,5 мільйона гектарів за їхньою оцінкою і 8,7 мільйона гектарів за експертизою Мінсільгоспу. Найбільші втрати, згідно з проведеною міністерством експертизою, зафіксовані у Татарстані (6,213 мільярда рублів), Оренбурзькій області (3,702 мільярда рублів), Башкирії (3,230 мільярда рублів), Саратовській області (2,251 мільярда рублів), Самарській області (1,689 мільярда рублів), Мордовії ( 1,596 мільярда рублів). При цьому, за словами президента РФ Дмитра Медвєдєва, об'єктивних причин для зростання цін цього року на хліб немає. Разом з тим він відзначив, що іноді ринок розвивається за своїми сценаріями, "люди починають хвилюватися, виникають психопатичні сценарії". Тижнева інфляція у Росії з 3 по 9 серпня вперше за кілька місяців прискорилася до 0,2 відсотка на тлі посухи, яка викликала подорожчання зерна, борошна і круп; з початку року споживчі ціни зросли на 5,0 відсотка, повідомив у середу Росстат. Традиційне серпневе зниження цін на плодоовочеву продукцію на 0,8 відсотка не змогло компенсувати різкий стрибок цін на зернові. Гречка, щотижня б'є рекорди за темпами зростання цін, за звітний період подорожчала на 7 відсотків. З початку року гречана крупа стала дорожчою на 51 відсоток. Борошно пшеничне і пшоно подорожчали за тиждень на 2,4 відсотка і 2,3 відсотка відповідно. Хліб пшеничний, що в липні дешевшав, за тиждень зріс у ціні на 0,4 відсотка. Житня хлібина подорожчала на 0,3 відсотка. Сьогодні президент РФ Дмитро Медвєдєв доручив уряду і контролюючим органам не допустити зростання цін на основні продукти харчування - за його словами, загалом у країні згоріли 25% посівів зернових. Раніше уряд Росії через посуху запровадив тимчасову заборону на експорт зерна і товарів, вироблених з нього. Про це у четвер, 5 серпня, заявив прем'єр-міністр Володимир Путін.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі