США засудили розгін демонстрацій опозиції у Москві та Петербурзі

Поділитися
США висловили серйозну заклопотаність стосовно чергового розгону у Москві і Санкт-Петербурзі мітингів на захист 31-ї статті конституції Росії, яка гарантує громадянам свободу зборів.

США висловили серйозну заклопотаність стосовно чергового розгону у Москві і Санкт-Петербурзі мітингів на захист 31-ї статті конституції Росії, яка гарантує громадянам свободу зборів.

Так, голова Ради національної безпеки Сполучених Штатів Майк Хаммер закликав Москву дотримуватися прав громадян.

«США підкреслюють важливість дотримання та захисту загальних цінностей, включаючи свободу самовираження і зборів, затверджених у російській конституції, а також у міжнародних угодах, підписаних Росією», - вказується в його заяві.

За словами Хаммера, свобода зборів і висловлювань є характеристиками сучасної політичної системи.

«Заморожування права російських громадян користуватися цими свободами суперечить нашій спільній прихильності міжнародним нормам і спільним інтересам у розвитку модернізації», - вважає він.

Нагадаємо, 31 липня у різних містах Росії пройшли несанкціоновані владою мітинги, у ході яких у Москві та Санкт-Петербурзі міліцією було затримано близько 75 осіб, у тому числі один з лідерів руху «Солідарність» Борис Нємцов і лідер «Лівого фронту» Сергій Удальцов. Пізніше вони були звільнені.

У свою чергу сенатор-республіканець Джон Маккейн підтримав учасників демонстрацій «російськими патріотами», проти яких спрямована «скоординована кампанія жорстокого придушення з боку російської влади».

За матеріалами: Бі-бі-сі, Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі