Симоненко: Тігіпко був відсторонений від роботи над Податковим кодексом

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко був відсторонений від роботи над Податковим кодексом, заявив в інтерв'ю Лігабізнесінформ лідер КПУ Петро Симоненко.

Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко був відсторонений від роботи над Податковим кодексом, заявив в інтерв'ю Лігабізнесінформ лідер КПУ Петро Симоненко.

«Я розпочну з Тігіпка, а вірніше, з тої повітряної кульки, яку технологи надули для того, щоб вкотре обдурити українського виборця. Коаліція доручила йому підготувати Податковий кодекс. Але коли Тігіпко вніс свої пропозиції (стосовно Податкового кодексу, - ред.), усі здригнулися від того, наскільки вони були безперспективними, наскільки все було зроблено непрофесійно і безграмотно. Вибачте, скористаюся виразом, за який мене почали критикувати, - тупо і бездарно», - заявив Петро Симоненко.

За інформацією лідера КПУ, відсторонення Тігіпка відбулося під час урядової наради за участю керівництва профільних міністерств і відомств, а новим куратором розробки Податкового кодексу був призначений Андрій Клюєв.

«Для мене стало очевидно, що відсторонення відбулося під час наради у Миколи Яновича Азарова, на якій я був присутній, за участю Міністра фінансів, голови податкової служби, інших керівників економічного блоку. По суті, Микола Янович визначив, що надалі цю роботу буде курирувати Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв».

Симоненко повідомив, що у коаліції всіляко намагалися прискорити роботу над Податковим кодексом.

«Якщо говорити конкретно про Податковий кодекс, ми прагнули прискорити процес його підготовки і представити реальні кроки. Так, вони могли бути помилковими, я цього не виключаю. Але найголовніше - у нас є бажання виправити ці помилки. Тому ми й дали суспільству таку схему: ми вносимо свої поправки, а ви, будь ласка, читайте, подавайте свої пропозиції», - констатував Симоненко.

3 серпня заступник голови партії «Сильна Україна» Олександра Кужель заявила, що опублікований у вівторок у газеті «Урядовий кур'єр» проект Податкового кодексу поданий Міністерством фінансів і Державною податковою адміністрацією, без узгодження з віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпком.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі