Рятувальники просвердлили тунель до замурованих чилійських шахтарів

Поділитися
Чилійські рятувальники закінчили буріння свердловини, по якій будуть піднімати на поверхню завалених 65 днів тому шахтарів.

Чилійські рятувальники закінчили буріння свердловини, по якій будуть піднімати на поверхню завалених 65 днів тому шахтарів.

Після того як бур досягнув мети, фахівці, що працювали на поверхні, почали святкувати цю подію: стрибати і танцювати від радості, розмахувати прапорами та підкидати в повітря головні убори. У районі рятувальної операції забили на сполох, а водії почали тиснути на клаксони своїх машин.

Посадові особи заявили, що процес підйому може початися протягом трьох-чотирьох днів, однак процес може тривати і до 10 днів. Інженери ще мають вирішити, чи потрібно додатково зміцнювати тунель.

Піднімати на поверхню шахтарів будуть за допомогою трьох спеціальних «Фенікс-капсул». Очікується, що перед підйомом на поверхню їм доведеться одягнути сонцезахисні окуляри, тому що за два з гаком місяці під землею їх очі могли відвикнути від яскравого світла.

Нагадаємо, що аварія на шахті Сан-Хосе сталася 5 серпня. Більше двох тижнів з 33-ма гірниками не було зв'язку - тільки 22 серпня рятувальникам вдалося пробурити вузький отвір, через який шахтарям передали записку. Пізніше рятувальники виконали ще дві невеликі свердловини, за якими в шахту спускають воду, продовольство і медикаменти. Крім того, з гірниками було встановлено телефонний і відеозв'язок, а також проведено електрику.

Операція з їх визволення стала найскладнішою в історії гірничої справи. А гірникам тепер належить світовий рекорд за тривалістю перебування під землею після аварії в шахті.

За матеріалами: CNN, «Бі-Бі-Сі», LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі