Рятівники виграли футбольний матч у врятованих чилійських шахтарів

Поділитися
Чилійські шахтарі, які пройшли реабілітацію після 69-денного ув'язнення під землею, зіграли товариський матч зі своїми рятувальниками. Гра завершилася перемогою команди рятувальників. Про це в понеділок, 25 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Чилійські шахтарі, які пройшли реабілітацію після 69-денного ув'язнення під землею, зіграли товариський матч зі своїми рятувальниками. Гра завершилася перемогою команди рятувальників. Про це в понеділок, 25 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Домовленість про майбутній матч було досягнуто в середині жовтня, майже одразу після завершення операції з порятунку гірників. По закінченню першого тайму шахтарі вели в рахунку 2:0, але після перерви їхні суперники, капітаном яких був президент Чилі Себастьян Піньєра, перехопили ініціативу й перемогли. Підсумковий рахунок - 3:2. Після гри лідер Піньєра жартома нагадав, що за попередньою домовленістю, переможець має відправитися святкувати в президентський палац, а переможені в шахту. «Тепер нам доведеться знову вас рятувати», - пожартував Президент. Футбольний матч і прийом у президентському палаці стали першими появами шахтарів на публіці після 13 жовтня, коли їх усіх по черзі евакуювали з шахти. Після визволення гірників відправили до лікарні. 33 шахтарі - всі, крім одного, чилійці - зникли під землею 5 серпня. Лише за 17 днів їх вдалося знайти; з гірниками встановили зв'язок. Почалася операція з буріння шурфу, через який за допомогою спеціальної капсули згодом шахтарів транспортували на поверхню. Випадок з гірниками привернув до себе широку увагу громадськості у всьому світі. Зокрема, боснійська взуттєва фабрика вирішила зробити шахтарям символічний подарунок у вигляді черевик з козячої шкіри. Гірники отримають подарунки до Різдва.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі