Російські інтернет-шахраї отримали у США за 20 років в'язниці

Поділитися
Двоє росіян у США були засуджені за участь у злочинній схемі із незаконного переведення грошей, крадених з банківських рахунків американців за допомогою троянця Zeus. Засуджені визнані винними в незаконному доступі до банківських систем та переказі грошей на територію України, де розташовувалися лідери банд-групи, яка використовувала Zeus.
Двоє росіян у США були засуджені за участь у злочинній схемі із незаконного переведення грошей, крадених з банківських рахунків американців за допомогою троянця Zeus. Засуджені визнані винними в незаконному доступі до банківських систем та переказі грошей на територію України, де розташовувалися лідери банд-групи, яка використовувала Zeus.Повідомляється, що 25-річний Дмитро Кривошеєв і 24-річний Максим Ілларіонов, які проживали в Майамі, отримали свої вироки. Кожен був звинувачений у фінансовому шахрайстві та незаконному доступі до банківських систем, йдеться у висновку федерального суду штату Оклахома. Кривошеєв і Ілларіонов відкривали підставні банківські рахунки, на які переводилися крадені з Bank of America кошти. За підробленими документами рахунки відкривалися на ім'я компанії Powell Aircraft Title Services, якою нібито володіла адміністрація Оклахоми. За словами сторони звинувачення, після переведення грошей банківські рахунки переходили під контроль невідомих осіб в Україні, де гроші переводилися в готівку. За рахунок реалізації такої схеми, шахраї вкрали щонайменше 1,3 мільйона доларів. У даній справі є і третій обвинувачений - якийсь Олексій Олегович Петров, який спочатку підозрювався у вербуванні "мулів" (учасників схеми, які за комісійний відсоток дають хакерам доступ до своїх рахунків з метою переказу крадених грошей). Однак він був виправданий в суді. А ось Кривошеєв і Ілларіонов отримали по 20 років тюремного ув'язнення і штраф 250 000 доларів. Вирок повинен набути чинності через 90 днів. Нагадаємо, Служба безпеки України 5 жовтня завершила свій етап міжнародної спецоперації, яка проводилася у взаємодії з правоохоронними органами США, Великобританії та Нідерландів. У результаті спільних дій була припинена діяльність українського осередку міжнародного злочинного угруповання, яке здійснювало масштабні комп'ютерні злочини, спрямовані на викрадення в закордонних банках грошей в особливо великих розмірах. До угруповання входило близько 20 осіб - мешканців різних регіонів України, п'ятеро з яких були затримані співробітниками спецслужби.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі