Росія обурена рішенням Грузії скасувати візи для жителів республік Північного Кавказу

Поділитися
Російська влада різко розкритикувала офіційний Тбілісі за рішення ввести безвізовий режим для жителів республік Північного Кавказу, назвавши такі дії грузинської влади «провокацією» і «пропагандистським кроком».
Російська влада різко розкритикувала офіційний Тбілісі за рішення ввести безвізовий режим для жителів республік Північного Кавказу, назвавши такі дії грузинської влади «провокацією» і «пропагандистським кроком».Так, голова МЗС РФ Сергій Лавров (на фото) зазначив, що «такого роду речі у рамках відносин, які прийняті між цивілізованими партнерами, прийнято обговорювати на взаємній основі». «А в тому вигляді, як це, судячи з усього, належить зробити, то це більше нагадує черговий пропагандистський крок», - зазначив керівник російського зовнішньополітичного відомства. У свою чергу представник президента Росії у Північнокавказькому федеральному окрузі (ПКФО) Аркадій Єдельов і зовсім назвав дії грузинської влади "провокацією". «Будь-яке рішення такого роду має прийматися у двосторонньому порядку. А так - це просто провокація», - зазначив він. У той же час, на думку глави Кавказької комісії, першого віце-спікера верхньої палати російського парламенту Олександра Торшина, рішення грузинської влади полегшить контрабанду зброї і вибухівки через кордон. «По суті, офіційний Тбілісі вирішив поділити громадян РФ на "чистих" і "нечистих" - тобто на тих, кого можна пускати за пропискою, і тих, кого не можна», - додав він. Візовий режим між Росією і Грузією діє із 2001 року. У вересні 2008 року Тбілісі припинив дипломатичні відносини з Москвою після серпневої п'ятиденної війни і подальшого визнання РФ незалежності двох республік - Південної Осетії і Абхазії. Нагадаємо, раніше у вівторок, 12 жовтня, стало відомо, що Грузії Михайло Саакашвілі підписав розпорядження про скасування в'їзних віз для громадян Росії, які проживають на Північному Кавказі, у Дагестані, Чечні, Інгушетії, Північної Осетії, Кабардино-Балкарії, Карачаєво-Черкесії та Адигеї. Згідно з новими правилами, які у середу 13 жовтня набудуть чинності, жителі цих прилеглих до Грузії російських регіонів зможуть перебувати на її території протягом 90 днів без віз. Після розриву дипломатичних зв'язків між Росією і Грузією у росіян є два способи отримати в'їзну візу до Грузії: у посольстві Швейцарії у Москві і в міжнародному аеропорту після прильоту. У деяких випадках можливе надання візи на сухопутному кордоні, однак у офіційних документах це не закріплено.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Эхо Москвы, Інтерфакс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі