Путін закликав владу Грузії не сподіватися на США

Поділитися
Грузія і Південна Осетія повинні самі врегулювати відносини, а не шукати рішення на стороні у третіх країн, зокрема США, заявив прем'єр-міністр Володимир Путін, коментуючи висловлювання держсекретаря США Гілларі Клінтон про те, що Вашингтон буде домагатися деокупації грузинських територій.

Грузія і Південна Осетія повинні самі врегулювати відносини, а не шукати рішення на стороні у третіх країн, зокрема США, заявив прем'єр-міністр Володимир Путін, коментуючи висловлювання держсекретаря США Гілларі Клінтон про те, що Вашингтон буде домагатися деокупації грузинських територій.

"Хтось вважає, що вона (Південна Осетія. - Ред.) окупована, а хтось вважає, що вона звільнена. Це предмет діалогу між народами Грузії і Південної Осетії", - заявив російський прем'єр.

Він закликав грузинську владу "набратися мужності і віднайти шлях до сердець людей, яких вони поранили". "Треба домовлятися", - сказав Путін.

Прем'єр звернув увагу на те, що "у Грузії багато сил, які хочуть нормалізації відносин і з Росією, і з південноосетинським народом". "Росія, як і інші учасники міжнародного співтовариства, може виступити тут тільки гарантом", - підкреслив Путін.

За його словами, "не треба вирішувати питання на стороні. Америка - це Америка, Грузія - це Грузія, Росія - це Росія, Осетія - це Осетія. Не треба ні на кого посилатися, і шляху іншого немає".

На закінчення Путін процитував слова з "Інтернаціоналу": "Ніхто не дасть нам визволення - ні Бог, ні цар, ані герой".

Про те, що територія Грузії окупована Росією, держсекретар США заявила у ході зустрічі з лідерами жіночих організацій у національній бібліотеці Грузії. За її словами, США ніколи з цим не змиряться.

Дипломатичні відносини між Росією і Грузією були розірвані влітку 2008 року після війни у Південній Осетії. За словами Дмитра Медвєдєва, відповідальність за цей збройний конфлікт несе режим Саакашвілі.

Президент Росії підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії у кінці серпня 2008 року, незабаром після закінчення військових дій. Незалежний статус двох республікіз того часу, окрім Росії, визнали тільки Нікарагуа, Венесуела і республіка Науру, карликова держава у Мікронезії.

Як повідомляли ЗМІ, з усіма цими країнами Росія одночасно підписала угоди про надання значних кредитів. Всі інші держави світу, а також офіційний Тбілісі, як і раніше, вважають Південну Осетію і Абхазію частиною Грузії, окупованою російськими військами.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі