Прем'єр Таїланду: Екстрадиція Бута відкладена

Поділитися
Екстрадиція росіянина Віктора Бута з Таїланду до США буде відкладена. Цю інформацію передало таїландське державне радіо з посиланням на заяву прем'єр-міністра Апхісіта Ветчачіви.
Екстрадиція росіянина Віктора Бута з Таїланду до США буде відкладена. Цю інформацію передало таїландське державне радіо з посиланням на заяву прем'єр-міністра Апхісіта Ветчачіви.Як стверджували у вівторок таїландські ЗМІ, екстрадиція Бута до США могла відбутися у середу. Інформація про майбутнє  вивезення Бута була отримана місцевими та іноземними ЗМІ із джерел у військово-повітряних силах і поліції Таїланду. "Сьогодні цього не відбудеться. Процес екстрадиції має пройти ще кілька етапів", - підкреслив голова уряду. Починаючи із 16.00 місцевого часу вівторка біля головних воріт в'язниці знаходилися постійно до десяти знімальних груп. За первинною інформацією передбачалося, що росіянина вивезуть із в'язниці Банг Куанг о 3.00. Із 3.00 до 8.00 загін озброєних охоронців у бронежилетах чотири рази вибудовувався перед воротами, а потім отримував відбій. "У керівництва країни немає згоди щодо екстрадиції Віктора. Усі розуміють, що рішення про вивезення його сьогодні вночі буде незаконним і буде мати наслідки. Поки що у керівництві йде суперечка, різні відомства видають накази, які суперечать один одному", - заявив адвокат Бута Лак Нітіват Вічан. Захисник також повідомив, що поки що ясності у питанні екстрадиції немає, але група супроводу спецназу може приїхати до в'язниці у будь-який момент. "Інформація про те, що американці надіслали спеціальний літак, який знаходиться зараз на базі ВПС Дон Мианг, підтверджена багатьма джерелами", - додав адвокат. Кримінальний суд Таїланду 11 серпня 2009 відмовив Вашингтону в екстрадиції російського бізнесмена через політичний характер американських звинувачень і відсутність доказів його вини. Проте апеляційний суд Таїланду 20 серпня 2010 не підтвердив рішення суду першої інстанції і постановив екстрадувати Бута до США. Апеляційний суд є вищою інстанцією у справах про екстрадицію у Таїланді. Його рішення подальшому оскарженню не підлягають.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі