Паливна криза у Франції: чверть заправок країни залишилося без бензину

Поділитися
У Франції через масштабний загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи близько півтори тисячі автозаправних станцій, що складає майже чверть від усіх АЗС країни, залишилися без бензину. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомляють місцеві ЗМІ.
У Франції через масштабний загальнонаціональний страйк проти пенсійної реформи близько півтори тисячі автозаправних станцій, що складає майже чверть від усіх АЗС країни, залишилися без бензину. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомляють місцеві ЗМІ.За інформацією Союзу імпортерів нафтопродуктів, від 20 до 25% автозаправних станцій при великих торгових мережах повністю вичерпали резерви палива. Місцеві автомобілісти протягом останніх декількох днів активно запасалися бензином, шикуючись в довгі черги біля АЗС, в результаті чого продажі палива за минулі вихідні злетіли вдвічі. Однак, представник Союзу імпортерів нафтопродуктів Олександр де Бенуа заявив, що ситуація має нормалізуватися найближчим часом. Незважаючи на це, в уряді Франції вдень 18 жовтня був сформований антикризовий штаб, членам якого доручено зробити все можливе для недопущення в країні повномасштабної паливної кризи. Глава МВС республіки Бріс Ортфе наказав, щоб до штабу увійшли представники відразу декількох міністерств, які будуть координувати свою діяльність для забезпечення країни бензином та іншими видами палива в необхідних обсягах.Паливна криза у Франції викликана страйком, що охопив всю країну. Нормальним постачанням пального заважає відразу кілька факторів. По-перше, відмовляються працювати співробітники портів, через які до країни надходять імпортні нафтопродукти. По-друге, багато нафтобаз виявилися заблокованими іншими страйкуючими - зокрема, водіями-далекобійниками. По-третє, на самих паливних сховищах багато робітників також відмовляються працювати. У зв'язку зі складною ситуацією французькі постачальники палива вже попросили уряд дати дозвіл на доступ до стратегічних запасів країни. В іншому випадку, стверджують вони, запаси бензину та інших видів пального найближчим часом вичерпаються. Втім, уряд поки не пішов на цей крок. Нагадаємо, масштабні страйки у Франції тривають вже кілька місяців і пов'язані з соціальними і економічними реформами, які пропонує президент Ніколя Саркозі. Ключова з них - пенсійна. Вона передбачає підвищення пенсійного віку з нинішніх 60 до 62 років. При цьому французи не можуть отримувати повну державну пенсію до 65 років. Законопроект пенсійної реформи вже пройшов через нижню палату Національних зборів. Із 5 жовтня дебати щодо нього починаються в сенаті, де його підтримує урядову більшість. Як очікується, вони триватимуть до листопада. Минулого тижня президент Ніколя Саркозі пообіцяв створити більш вигідні умови виходу на пенсію для матерів у яких троє і більше дітей, а також для батьків дітей-інвалідів. Водночас, французький лідер відмовляється піти на будь-які інші поступки.

За матеріалами: CNN, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі