Онопенко: Судді бояться ухвалювати законні рішення

Поділитися
В Україні склалася така ситуація, коли судді бояться ухвалювати законні рішення, заявив в інтерв’ю радіо Свобода голова Верховного Суду України Василь Онопенко.
В Україні склалася така ситуація, коли судді бояться ухвалювати законні рішення, заявив в інтерв’ю радіо Свобода голова Верховного Суду України Василь Онопенко.«Йдеться про політичні справи, про якісь корисливі моменти, коли хтось, і такі приклади були, телефонує і каже: «Ухвали ось таке рішення». Суддя, з одного боку, розуміє, що порушується закон, а з іншого боку, він знає, що за непослух можуть бути такі наслідки, які спіткали його колег, яких звільняли за нескасоване рішення. Це дикість!», – заявив Онопенко. За словами голови Верховного Суду, він буде обговорювати це питання на ініційованій ним зустрічі з Президентом Віктором Януковичем. Раніше голова Верховного суду Василь Онопенко звертався до президента України Віктора Януковича із проханням накласти вето на прийнятий 7 липня закон «Про судоустрій і статус суддів». Судді Верховного суду України також зверталися до президента України, Верховної Ради і Кабінету міністрів з проханням переглянути перехідні положення закону «Про судовий устрій і статус суддів».

За матеріалами «Радіо Свобода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі