Названий номінальний утримувач 80% акцій «Київміськбуду»

Поділитися
Номінальним власником 80,0649%, або 52 млн 953,73 тисячі акцій, АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» за станом на 16 серпня 2010 виступало ТОВ «Фондовий союз "Україна" (обидва Київ).
Номінальним власником 80,0649%, або 52 млн 953,73 тисячі акцій, АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» за станом на 16 серпня 2010 виступало ТОВ «Фондовий союз "Україна" (обидва Київ).Як повідомив «Київміськбуд» у системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, такі дані компанія отримала 17 серпня 2010 від реєстроутримувача ТОВ «Адрем» (Київ). Кінцеві акціонери холдингової компанії не вказуються. Як повідомлялося, «Київміськбуд» прийняв рішення з 6 серпня передати реєстр новому реєстраторові ТОВ «Адрем» замість ТОВ «Компанія «Термінал-Реєстр». Голова ДКЦПФР Дмитро Тевєлєв раніше повідомляв, що в рамках доручення Генпрокуратури щодо перевірки зберігання у комунальній власності Києва контрольного пакету акцій холдингу відомство 12 серпня запросило у реєстратора «Київміськбуду» ТОВ «Компанія «Термінал-Реєстр» інформацію про угоди з акціями холдингової компанії. За його словами, на запит була отримана інформація про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій «Київміськбуду» за участю торговця цінними паперами ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», у зв'язку з чим ДКЦПФР направить вказаному торговцю відповідний запит. Окрім того, відомство має намір перевірити ТОВ «Адрем» у зв'язку з рішенням «Київміськбуду» із 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру. ДКЦПФР із 6 серпня на виконання припису Генеральної прокуратури призупинила на шість місяців обіг акцій «Київміськбуду» і ще трьох київських підприємств - «Київгазу», «Київхімволокна» і «Київводоканалу» - у зв'язку з перевіркою збереження в них комунального пакету акцій. У свою чергу, президент «Київміськбуду» Василь Можар допустив можливість продажу комунального пакету акцій підприємства групі нерезидентів. Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств при уряді України 28 липня доручила перевірити, кому належать акції «Київміськбуду», у зв'язку з появою у ЗМІ інформацією про нібито відчуження Києвом контрольного пакету акцій. Відповідно до річного звіту АТ «ХК «Київміськбуд» за 2009 рік, розміщеному в системі розкриття інформації ДКЦПФР, до кінця 2009 року 80% акцій компанії належало Київській міськраді. У прес-релізі «Київміськбуду», поширеному 22 липня 2010, також спростовується інформація про виведення акцій з комунальної власності. ХК «Київміськбуд» створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації «Київміськбуд» у 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів. ТОВ «Фондовий союз «Україна» здійснює брокерські операції з цінними паперами. Фондовий союз «Україна» станом на 5 лютого 2010 був також номінальним утримувачем 30% акцій ВАТ «Домобудівний комбінат № 4» (Київ).

За матеріалами «Інтерфакс-Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі