Національний центр по спостереженню за ураганами США: Ураган Ерл може досягти Кароліни вже в п'ятницю

Поділитися
Національний центр по спостереженню за ураганами оприлюднив дані, згідно з якими ураган Ерл досягне узбережжя Північної Кароліни вже в п'ятницю вранці. Влада плануює евакуацію всього району, навіть якщо траєкторія руху урагану не зачепить землю. Вітри і хвилі, спровоковані його активністю, можуть стати причиною повеней і руйнувань.
Національний центр по спостереженню за ураганами оприлюднив дані, згідно з якими ураган Ерл досягне узбережжя Північної Кароліни вже в п'ятницю вранці. Влада плануює евакуацію всього району, навіть якщо траєкторія руху урагану не зачепить землю. Вітри і хвилі, спровоковані його активністю, можуть стати причиною повеней і руйнувань.Штормове попередження оголошене практично на всьому атлантичному узбережжі Північної Кароліни: від Surf City до найпівнічнішого кордону з штатом Віржінія, включаючи Pamlico і Albemarle Sounds. Центр назвав цей ураган «великим і сильним». Уранаг Ерл, який дуже швидко набрав четверту категорію небезпеки за п’ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона, в понеділок 30 серпня обрушився на Пуерто-Ріко і Віргінські острови. Негода виривала дерева з коренем і  стовпи електропередач. Наступного дня Ерл «пройшовся» по островах Turks і Caicos. Погоду на них метеорологи оцінили як «умови тропічного шторму». Нагадаємо, що Ерл набув статусу урагану лише в неділю, 29 серпня. За декілька днів він досяг четвертого ступеня небезпеки за п’ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона. «Ерл» став третім ураганом, що зародився в Атлантиці в нинішньому сезоні. Перший цього року ураган «Алекс» пройшов над Мексиканською затокою і завдав удару по суші на кордоні США і Мексики. Другим став ураган «Даніел», який зараз рухається над акваторією Атлантики в районі острова Ньюфаундленд і втрачає силу. В даний час сила вітру «Даніел» складає 120 кілометрів на годину. Цей ураган з часу його виникнення минулого тижня не становив ніякої загрози населеним пунктам, бо рухався виключно над океаном.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі