NASA не рекомендує вселяти чилійським гірникам зайву надію

Поділитися
Фахівці NASA, що беруть участь в Чилі в спецоперації по порятунку гірників, радять не вселяти «помилкову надію» заблокованим під землею шахтарям.
Фахівці NASA, що беруть участь в Чилі в спецоперації по порятунку гірників, радять не вселяти «помилкову надію» заблокованим під землею шахтарям.«Украй важливо бути абсолютно чесними з цими людьми і не дати їм помилкову надію», - заявив у вівторок, 31 серпня, Джеймс Дункан - один з чотирьох фахівців NASA, що прибули в Чилі. «Слід пам'ятати, що гірники займаються цією роботою все своє життя. Вони прекрасно розуміють, на якій глибині опинилися, і скільки часу займе рятувальна операція», - підкреслив він. Нагадаємо, що 33 шахтарі виявилися відрізаними від зовнішнього світу на глибині 700 метрів, після того, як в шахті 5 серпня стався обвал породи. Рятувальні роботи тривали сімнадцять днів, і лише 22 серпня стало відомо, що ув’язнені глибоко під землею люди живі. Через пробурений вузький отвір вони передали на поверхню записку, в якій говорилося, що вони всі вижили. Рятувальники організували постійне постачання заблокованим гірникам їжі, води і необхідних медикаментів. Крім того, з шахтарями був налагоджений відеозв'язок. Проте, визволити людей, за попередніми оцінками, вийде не раніше ніж через три-чотири місяці. Цей час потрібний для того, щоб прокласти спеціальний тунель, буріння якого стартувало 30 серпня. Поки що гірники не знають про розрахунковий час проведення рятувальної операції. На даний момент їм пообіцяли, що вони зустрінуть удома Різдво. Недавно голова Міністерства охорони здоров'я Чилі заявив, що п'ятеро гірників проявляють симптоми депресії. Саме психологічні проблеми заточених під землею людей є однією з ключових проблем, з якою доведеться боротися під час виконання рятувальної операції. В зв'язку з цим, до участі у операції були запрошені експерти з NASA, які є фахівцями в області тривалого знаходження людей в ізольованому просторі. Їм допомагають офіцери-підводники ВМС Чилі.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі