Між Францією та Італією назріває скандал через біженців

Поділитися
Щоб уникнути напливу біженців з Тунісу, Лівії та Єгипту, Франція припинила прийом усіх пасажирських потягів із сусідньої Італії.

У міністерстві закордонних справ Франції заявили, що сполучення перервано тимчасово «з міркувань безпеки».

У свою чергу, МЗС Італії вже направив французьким колегам ноту протесту, в якій йдеться, що ці дії є незаконними та порушують основоположні принципи Євросоюзу.

Однак, на думку італійської влади, Франція цими діями утискає право мігрантів на вільне пересування територією країн шенгенської угоди.

Раніше італійська влада почала видавати вихідцям, які прибули до країни з Північної Африки, дозвіл на тимчасове перебування. Він дозволяє вільне пересування Шенгенською зоною. Франція і Німеччина виступили проти цього.

Нагадаємо, уряд Італії у зв'язку з безупинним напливом біженців звернувся по допомогу до Європейського Союзу.

Раніше європейські країни з виходом до Середземного моря попередили, що можуть не впоратися з напливом африканців, які будуть шукати у них притулку в разі подальшого загострення ситуації у Лівії.

15 лютого міністр МВС Італії Роберто Мароні заявив, що значна кількість мігрантів, які припливають до її берегів з Тунісу, може істотно зашкодити всьому Євросоюзу.

29 березня міністерство внутрішніх справ ФРН заявило, що Німеччина не має наміру приймати біженців із Лівії.

Згідно з даними доповіді про світовий розвиток-2011, яку було опубліковано Світовим банком (СБ), у світі налічується 42 мільйони біженців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі