Міноборони РФ: Пожежа на базі ВМФ під Москвою викликана порушеннями правил безпеки

Поділитися
На авіатехнічній базі ВМФ, яка згоріла у Підмосков'ї, не дотримувалися вимог пожежної безпеки, заявив заступник міністра оборони генерал-полковник Дмитро Булгаков.
На авіатехнічній базі ВМФ, яка згоріла у Підмосков'ї, не дотримувалися вимог пожежної безпеки, заявив заступник міністра оборони генерал-полковник Дмитро Булгаков."Одна з причин цієї пожежі - посадові особи не виконували вимоги керівних документів щодо утримання бази у протипожежному стані - там суха трава була по пояс, я не кажу вже про необхідну протипожежну смугу шириною 50 метрів. Якби все це було зроблено, вогонь не зайшов би на територію бази", - підкреслив Булгаков. Пожежа сталася 29 липня в Коломенському районі Підмосков'я. За даними СКП РФ, на авіабазі ВМФ згоріли штаб, фінансова частина, клуб, два бокси автомобільного парку, 13 сховищ з авіаційним майном різного призначення, 17 відкритих майданчиків для зберігання техніки з розташованими на них автомобілями. У зв'язку з пожежею президент РФ Дмитро Медвєдєв відправив у відставку низку високопоставлених співробітників ВМФ, а головкому відомства адміралу Володимиру Висоцькому було винесено попередження про неповну службову відповідність. Раніше в інтерв'ю Life News колишній командир бази Віктор Біронт заявив, що пожежники, які приїхали для гасіння пожежі на базу ВМФ у підмосковній Коломні, воліли рятувати дорогі котеджі, а не майно Міноборони. Після НП Біронт був звільнений, зараз йому загрожує кримінальна відповідальність.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі