Лукашенко не виключає причетності російської сторони до інциденту в посольстві РФ у Мінську

Поділитися
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що правоохоронні органи ретельно відпрацьовують версію можливої причетності російської сторони до інциденту, що стався на території посольства РФ у Мінську.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що правоохоронні органи ретельно відпрацьовують версію можливої причетності російської сторони до інциденту, що стався на території посольства РФ у Мінську.«Швидше за все, напевно, їм потрібен був цей інцидент, щоб показати: ось бачите, який там уряд, Лукашенко, який мало не сам влаштував цей теракт, як вони його називають, і підпалили автомобіль російського посольства. Покидьки і негідники», - заявив О.Лукашенко в середу, 1 вересня. «Атака одна, атака друга, третя атака у ЗМІ, безпрецедентний тиск в економіці. Не виходить. Хотіли президента нахилити - виходить навпаки. Треба шукати інші методи», - сказав Лукашенко. Тому, за його словами, «це цікава версія і ми будемо її відпрацьовувати». Глава держави заявив, що білоруська сторона «миттєво виявила (підпал автомобіля) і запропонувала російському посольству допомогу. Але вони сказали, що впораються самі». За його словами, «що стосується цієї швидкої звинувачувальної реакції з боку Росії, то я починаю думати про те, кому це треба було». «Нам це треба було з низкою цих пропагандистських фільмів? Ну, аж ніяк нам це не треба було. Тим більше - білоруському президентові це на шкоду. Тому спихати це на те, що ми знали і не запобігли ... Це покидьки та ідіоти», - сказав Лукашенко. «Цей звинувачувальний тон глашатаїв Кремля говорить про те, що правоохоронним органам треба уважно подивитися на цей інцидент», - відзначив президент, коментуючи висловлювання російських політиків про те, що нібито білоруська влада знала про підготовлювану акцію, але не перешкодила їй. «Ну, а те, що ми несемо відповідальність - це абсолютно вірно. Ми за це відповідаємо і зробимо все, щоб розібратися, що відбулося», - заявив президент Білорусі. Як повідомлялося, ввечері 30 серпня невідомі кинули на територію російського посольства дві пляшки із запальною сумішшю, пошкодивши автомобіль. З місця події вилучено одну пляшку об'ємом 0,33 літра, яка не розбилася, скалки від іншої пляшки і гніт. Порушено кримінальну справу за статтею 339 «Хуліганство», у матеріалах справи фігурують два підозрюваних, особи яких не встановлені. Російський МЗС розцінив даний інцидент як обурливий акт і розраховує, що білоруська влада не допустить повторення подібних акцій у майбутньому.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі