Литвин: До закону про місцеві вибори можуть внести «технічні виправляння»

Поділитися
Спікер Володимир Литвин допускає внесення технічних уточнень до закону про місцеві вибори. Про це він сказав, коментуючи висновок юридичного управління парламенту з цього закону.
Спікер Володимир Литвин допускає внесення технічних уточнень до закону про місцеві вибори. Про це він сказав, коментуючи висновок юридичного управління парламенту з цього закону. "Сьогодні профільний комітет разом з юридичним управлінням, а також з відповідними підрозділами адміністрації президента уважно аналізують закон на предмет його практичної реалізації. І очевидно потрібно буде вносити уточнення, можливо, техніко-юридичного характеру, які не були проголосовані у Верховній Раді", - заявив Литвин. У той же час, за його словами, це буде зроблено у випадку, якщо президент підпише закон. Литвин також додав, що критичні зауваження юридичного управління парламенту - "це повсюдна практика, і законів без зауважень практично немає". "Верховна Рада може скасувати ухвалене рішення (після підписання президента), але тоді треба дати відповідь на питання: а що далі? Бо коли не вступить у дію цей закон, то з 2 серпня буде діяти закон попередній, який був скасований цим рішенням", - сказав він. Нагадаємо, разом з підписаним законом про місцеві вибори спікер парламенту Володимир Литвин передав голові держави довідку Головного юридичного управління Верховної Ради щодо цього нормативного документа. Раніше з критикою нового закону про вибори виступили багато українських політиків, експертів і чиновників. Зокрема, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що новий Закон про місцеві вибори відрізняється вкрай низькою якістю. «Настільки низькоякісного Закону про вибори я давно не пам'ятаю. Як тільки почнеться виборчий процес, всі зможуть переконатися», - зазначив Магера. Про те, що новий закон практично забороняє військовослужбовцям строкової служби та ув'язненим брати участь у місцевих виборах, заявила член Венеціанської комісії від України Марина Ставнійчук. При цьому вона закликала голову держави накласти вето на цей закон.

За матеріалами "Української правди"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі