Космонавтів на МКС проводжала «російська шпигунка» Ганна

Поділитися
Екіпаж космічного корабля «Союз», що вирушив у п'ятницю, 8 жовтня, на Міжнародну космічну станцію (МКС), проводжала фігурантка російсько-американського шпигунського скандалу Ганна Чепман. Цю інформацію офіційно підтвердив представник Роскосмосу.
Екіпаж космічного корабля «Союз», що вирушив у п'ятницю, 8 жовтня, на Міжнародну космічну станцію (МКС), проводжала фігурантка російсько-американського шпигунського скандалу Ганна Чепман. Цю інформацію офіційно підтвердив представник Роскосмосу.Ганна Чепман, яку на заході ЗМІ часто називають «російською шпигункою», приїхала на космодром Байконур у Казахстані напередодні старту в якості радника президента «Фондсервісбанка». Ця фінустанова обслуговує низку підприємств авіакосмічної індустрії. Ганна Чепман була депортована у липні і відтоді практично не з'являлася на публіці. Перед стартом у супроводі охоронця швидко пройшла до гостьового будинку, відмовившись від спілкування з пресою. Американські офіційні особи поки ніяк не відреагували на її появу на Байконурі. Стикування "Союзу", який був успішно виведений на орбіту 8 жовтня, з МКС має відбутися за дві доби. На борту корабля - екіпаж із трьох осіб: росіян Олександра Калері та Олега скрипочки і американського астронавта Скотта Келлі. Планується, що вони проведуть на МКС більше п'яти місяців. У лютому на станцію прибуде брат-близнюк Скотта Келлі - Марк, якого доставить на орбіту шаттл Endeavour. Це буде останній запуск американського човна. Після цього всі запуски до МКС будуть проводитися за допомогою російських космічних кораблів. Ганна Чепман була серед 10 осіб, які були затримані в кінці червня американською владою і потім у терміновому порядку засуджені та депортовані до Росії. Їх обміняли на чотирьох росіян, також засуджених за співпрацю з іноземними державами. Ще один підозрюваний встиг залишити США, однак потім був затриманий на Кіпрі. Тим не менше, він був звільнений місцевим судом під заставу, після чого зник у невідомому напрямку. Ганна Чепман у дівоцтві носила прізвище Кущенко, і отримала британське громадянство, вийшовши заміж за англійця Алекса Чепмана. Пізніше вона з ним розлучилася. Після шпигунського скандалу влада Великобританії позбавила її британського громадянства.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі