Конституційний суд Молдови вирішив розпустити парламент

Поділитися
© tribuna.md
Сьогодні, 21 вересня, Конституційний суд Молдови на засіданні ухвалив рішення, що необрання президента республіки на виборах 10 листопада і на повторних виборах 7 грудня 2009 є обставиною, що реабілітує розпуск парламенту.
Сьогодні, 21 вересня, Конституційний суд Молдови на засіданні ухвалив рішення, що необрання президента республіки на виборах 10 листопада і на повторних виборах 7 грудня 2009 є обставиною, яка реабілітує розпуск парламенту.Із клопотанням про визначення ступеню необхідності розпуску парламенту до КС звернувся т.в.о. президента РМ Міхай Гімпу. Причиною звернення Гімпу до КС став провал референдуму щодо форми виборів президента. У Молдові вже більше року немає законно обраного президента, його обов'язки тимчасово виконує спікер парламенту Гімпу. За нинішнім законом главу держави обирає парламент, а при його нинішньому складі жодна із кандидатур не може набрати необхідної кількості голосів. На референдум виносилося питання про те, чи обирати президента парламентом, чи шляхом всенародного голосування. Необхідного числа виборців на референдум не прийшло. Тепер, згідно з молдавським законодавством, Гімпу повинен розпустити парламент і призначити дату дострокових виборів.

За матеріалами ІА Новости-Молдова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі