Комуністи перенесли встановлення пам'ятника Сталіну на 2011 рік

Поділитися
© yablor.ru
Одеський обласний комітет Комуністичної партії України ухвалив рішення перенести встановлення у місті пам'ятника Йосипу Сталіну з 7 листопада 2010 року на 9 травня 2011.
Одеський обласний комітет Комуністичної партії України ухвалив рішення перенести встановлення у місті пам'ятника Йосипу Сталіну з 7 листопада 2010 року на 9 травня 2011.Про це повідомив перший секретар обкому Євген Царьков у середу, 18 серпня. За його словами, члени КПУ прийняли таке рішення, щоб установка пам'ятника не розцінювалася як політична акція під час виборів. Пам'ятник, за словами Царькова, буде встановлено на території Меморіалу 411-ї батареї. При цьому поряд з пам'ятником Сталіну будуть встановлені пам'ятники маршалу СРСР Родіону Малиновському і маршалу СРСР Георгію Жукову. Узгодженням документації на встановлення усіх трьох пам'ятників на даний момент займаються юристи Одеського обкому КПУ. При цьому Царьков відзначив, що пам'ятники можуть бути встановлені і без документів. «Чому це Одеська міськрада має дозволяти встановлювати пам'ятники?», - сказав Царьков, відповідаючи на питання, чи отримано дозвіл на встановлення пам'ятників від місцевої влади. Нагадаємо, одеські комуністи у квітні 2010 року ініціювали встановлення пам'ятника Сталіну в місті. На підтримку встановлення пам'ятника комуністи зібрали майже 30 тисяч підписів городян. Встановити пам'ятник планувалося 7 листопада. Гроші на пам'ятник комуністи мають намір зібрати за рахунок пожертвувань. Міська влада Одеси, у свою чергу, висловилася різко негативно з приводу ідеї встановлення в місті пам'ятника Сталіну. Відзначимо також, що запорізька обласна організація КПУ у травні встановила пам'ятник Сталіну в Жовтневому районі Запоріжжя.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі