Китай став світовим лідером за протяжністю швидкісних залізниць

Поділитися
Китай планує до 2012 року збільшити сумарну протяжність швидкісних залізниць до 13 тис., а до 2020 року до 16 тис. кілометрів.
Китай планує до 2012 року збільшити сумарну протяжність швидкісних залізниць до 13 тис., а до 2020 року до 16 тис. кілометрів.На сьогоднішній день на материковій частині країни вже введені в дію швидкісні залізничні магістралі довжиною 6 тис. 920 кілометрів, таким чином, за даним показником Китай вийшов на перше місце у світі. У процесі будівництва знаходиться ще близько 10 тис. кілометрів таких доріг. Найвища швидкість, яку можуть розвивати потяги на діючих магістралях, становить 350 кілометрів на годину. Раніше повідомлялося, що наприкінці травня цього року в Китаї з конвеєра зійшов новий високошвидкісний потяг, здатний розвивати швидкість 380 км на годину. Потяг, який курсуватиме на споруджуваній швидкісній залізничній дорозі Пекін - Шанхай, один із 100, що були замовлені міністерством залізниць КНР. Потяг виготовлений на виробничій базі у місті Чанчунь (північно-східна китайська провінція Цзілінь). Загальна протяжність швидкісних залізниць у Європі становить 5566 кілометрів. Середня швидкість руху ними перевищує 250 кілометрів на годину. За оцінкою Міжнародного союзу залізниць, до 2025 року ця мережа розростеться, як мінімум, до 17 500 кілометрів - в основному за рахунок розвитку даного транспорту в Іспанії, Франції, Португалії й Німеччини. Залізничний транспорт відвойовує втрачені раніше позиції. Для цілих регіонів планети він стає тим самим, чим стало метро для великих міст.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, inauka.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі