Кириленко пропонує провести спеціальне засідання парламенту з питань свободи слова

Поділитися
Партія "За Україну!», представлена у Верховній Раді України, разом з іншими опозиційними силами буде ініціювати спеціальне засідання парламенту з питань свободи слова в Україні. Про це у понеділок, 16 серпня, заявив народний депутат від блоку «Наша Україна - народна самооборона», лідер партії В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба «За Україну!».
Партія "За Україну!», представлена у Верховній Раді України, разом з іншими опозиційними силами буде ініціювати спеціальне засідання парламенту з питань свободи слова в Україні. Про це у понеділок, 16 серпня, заявив народний депутат від блоку «Наша Україна - народна самооборона», лідер партії В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба «За Україну!».На це засідання, за словами політика, мають бути запрошені представники міжнародних громадських організацій, що займаються проблемами свободи слова. «Також до участі у такому засіданні Верховної Ради України повинні бути запрошені представники ПАРЄ», - підкреслив Кириленко. Він зазначив, що останні події, пов'язані зі знищенням трьох незалежних телеканалів, зникненням журналістів, погрозами представникам мас-медіа, свідчать, що влада продовжує фронтальний наступ на останній форпост української демократії - незалежні ЗМІ. «Опозиційні сили повинні хоча б у цьому питанні знайти спільний знаменник і об'єднатися навколо питань захисту свободи слова», - підкреслив Кириленко. Нагадаємо, громадський рух «Стоп цензурі!» готовий закликати журналістів до загальнонаціонального страйку у випадку невиконання рекомендацій міжнародних журналістських організацій та недотримання міжнародних зобов'язань України у сфері захисту вільних медіа з боку президента Віктора Януковича. Відзначимо також, що колективи трьох українських телеканалів, «5 канал», «ТВі» і ТРК «Чорноморська», в суботу, 14 серпня, із 19 до 20 годин провели попереджувальний ефірний страйк, щоб привернути увагу суспільства до загрози свободі слова і основам демократії в Україні.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі