ГУВС Москви: Якщо депутати Європарламенту опиняться на Тріумфальній, вони також будуть затримані

Поділитися
Заступник начальника ГУВС по Москві генерал-майор В'ячеслав Козлов назвав організаторів запланованої на сьогодні несанкціонованої акції на Тріумфальній площі ляльководами.
Заступник начальника ГУВС по Москві генерал-майор В'ячеслав Козлов назвав організаторів запланованої на сьогодні несанкціонованої акції на Тріумфальній площі ляльководами. «Ті ляльководи, які приведуть людей на Тріумфальну площу, приведуть людей на затримання. Я вважаю, що це провокація, і ми будемо припиняти всі неузгоджені акції», - пообіцяв генерал-майор. За його словами, затримані будуть всі учасники несанкціонованого мітингу. Не стануть винятком і депутати Європарламенту, якщо вони дійсно прийдуть на площу. «Хай подивляться, як працює їхня поліція на Заході, де тільки у Франції штраф за участь у несанкціонованому мітингу доходить до 15 тис. євро», - сказав Козлов. Відзначимо, організатори акції раніше заявили, що відповідальність за «можливі інциденти» на Тріумфальній тепер несе особисто прем'єр-міністр Володимир Путін (нагадаємо, вчора у газеті «Коммерсант» з'явилося інтерв'ю з прем'єр-міністром із заголовком «Дубинкою по макітрі», в якому він дав зрозуміти, що протизаконні дії опозиції будуть жорстко припинятися). «Заявляємо, що у світлі вашого роздратованого і злого інтерв'ю, за всі можливі інциденти на Тріумфальній площі 31 серпня з 18 до 20 годин будете нести відповідальність особисто ви», - підкреслюють автори заяви опозиції. Нагадаємо, вчора глава російського уряду Володимир Путін сказав, що вважає виправданими розгони учасників акцій «Стратегія-31», що проводили несанкціоновані мітинги на захист свободи зібрань щомісяця, в якому є 31-е число. Володимир Путін нагадав, що правова держава означає «дотримання чинного законодавства». А у випадку з проведенням демонстрацій передбачається отримання дозволу місцевих органів влади. «Отримали? Ідіть і демонструйте. Якщо ні - не маєте права. Вийшли, не маючи права, - отримаєте по голові. От і все», - сказав Володимир Путін. При цьому він дав «чесне партійне слово», що не знав нічого про закриття на реконструкцію Тріумфальній площі в Москві - традиційного місця проведення акцій опозиції в захист зборів. Володимир Путін також висловив упевненість, що опозиція, проводячи подібні маніфестації, переслідує іншу мету. 22 серпня набула чинності заборона на проведення будь-яких заходів на Тріумфальній площі у зв'язку з її реконструкцією: у центрі столиці будують п'ятирівневий підземний паркінг на 600 машино-місць - він буде зведений під площею. Як повідомили в об'єднаному прес-центрі столичного комплексу містобудівної політики і будівництва, приймати заявки на проведення заходів на Тріумфальній припинили з 17 серпня. Згідно з планами столичної влади, реконструкція площі завершиться до 2012 року.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі