Грищенко відзвітував перед Венеціанською комісією щодо скасування політреформи

Поділитися
Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров у вівторок, 5 жовтня, на брифінгу в Києві повідомив, що міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко поінформував главу Венеціанської комісії Джанні Букіккіо про ситуацію, що склалася навколо рішення Конституційного суду (КС) стосовно скасування політреформи 2004 року в Україні.
Прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров у вівторок, 5 жовтня, на брифінгу в Києві повідомив, що міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко поінформував главу Венеціанської комісії Джанні Букіккіо про ситуацію, що склалася навколо рішення Конституційного суду (КС) стосовно скасування політреформи 2004 року в Україні.За інформацією прес-секретаря МЗС, 4-8 жовтня поточного року у Страсбурзі проходить чергова частина сесії Парламентської асамблеї ради Європи (ПАРЄ). У рамках цього робочого візиту і пройшла зустріч Грищенка з Букіккіо. «Зустріч пройшла у конструктивній атмосфері, міністр поінформував Джанні Букіккіо з приводу рішення Конституційного суду про визнання неконституційним закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року і відновлення у зв'язку з цим дії норм Конституції України 1996 року», - сказав Дікусаров. Окрім цього, за його словами, на зустрічі глава МЗС України поінформував голову Венеціанської комісії про хід економічних реформ в Україні і запевнив у незворотності демократичних процесів. Нагадаємо, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт вважає, що рішення Конституційного Суду України про скасування змін до Конституції, внесених у 2004 році, ставить питання про легітимність влади. Раніше секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт в інтерв'ю «Газете по-киевски» висловив думку, що Конституційний суд України перевищив свої повноваження, скасувавши політичну реформу 2004 року. Як повідомлялося, раніше КСУ визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» № 2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття. Ознайомитися з текстом рішення можна тут. Венеціанська комісія обговорить рішення Конституційного Суду України на засіданні 15-16 жовтня.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі