Грецькі далекобійники припинили страйк, який паралізував країну

Поділитися
Грецькі далекобійники ввечері у неділю, 1 серпня, припинили страйк, який тривав майже тиждень і паралізував галузь вантажоперевезень у країні.

Грецькі далекобійники ввечері у неділю, 1 серпня, припинили страйк, який тривав майже тиждень і паралізував галузь вантажоперевезень у країні.

Голова основної профспілки водіїв Георгій Цорцатос заявив, що це рішення було прийнято незначною більшістю голосів після того, як було досягнуто домовленості про переговори з урядом. «Загальні збори федерацій водіїв-далекобійників вирішили припинити страйк», - повідомив він, пообіцявши, що у понеділок водії повернуться на роботу. Водії автобусів розпочали страйкувати минулого понеділка у зв'язку із планами уряду відкрити цю область для більшої конкуренції. Це - одна з реформ, які вимагає від Греції провести Міжнародний валютний фонд. Упродовж кількох днів акція призвела до паралічу господарського життя у країні. Розпочався дефіцит бензину та інших товарів. У середу був виданий надзвичайний указ стосовно припинення страйку, однак водії його проігнорували. Для доставки промислових товарів і палива уряд був змушений залучати армію. Водії великовантажного транспорту протестують проти планів уряду стимулювати конкуренцію у сфері вантажоперевезень у рамках заходів економії, які ухвалили Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Євросоюз. Ці заходи є одним з основних аспектів надання Греції багатомільярдного пакету допомоги з боку МВФ і ЄС, який повинен допомогти країні впоратися із виплатою за боргами. Вже багато років у Греції не видається нових ліцензій на вантажоперевезення, а існуючі перепродають за високими цінами. Уряд країни має намір зробити ліцензії більш доступними і знизити вартість входження на цей ринок. Планується, що це допоможе знизити вартість вантажоперевезень, а відтак, зменшить витрати на доставку продуктів, а отже, і ціни. Однак деякі перевізники заплатили за свої ліцензії по кілька сотень тисяч євро, і вважають плани уряду несправедливими до них. Протягом останніх місяців у Греції пройшли відразу кілька масштабних страйків на знак протесту проти жорстких заходів економії, які вводить влада країни. Зокрема, страйки проводили держслужбовці та авіадиспетчери.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі