Глава МЗС Росії звинуватив Лукашенка у блюзнірстві

Поділитися
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у п'ятницю, 3 вересня, розкритикував президента Білорусі Олександра Лукашенка за слова про те, що інцидент із киданням пляшок із запальною сумішшю у російське посольство в Мінську міг бути влаштований Москвою. При цьому керівник зовнішньополітичного відомства звинуватив главу держави у блюзнірстві.
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у п'ятницю, 3 вересня, розкритикував президента Білорусі Олександра Лукашенка за слова про те, що інцидент із киданням пляшок із запальною сумішшю у російське посольство в Мінську міг бути влаштований Москвою. При цьому керівник зовнішньополітичного відомства звинуватив главу держави у блюзнірстві.«Я не хочу коментувати ці блюзнірські заяви, - сказав Сергій Лавров, який перебуває із візитом в Азербайджані. - Дочекаємося результатів розслідування. Думаю, вони стануть найкращою відповіддю». Нагадаємо, невідомі закинули на територію посольства Росії в Мінську дві пляшки з коктейлем Молотова у неділю ввечері. Одна з бомб пошкодила автомобіль, що стояв там. Із людей ніхто не постраждав, але російські дипломати заявили про «прагнення певних сил спробувати перешкодити нормальній роботі посольства і внести у двосторонні відносини елементи недовіри і напруженості». У середу Олександр Лукашенко заявив, що подію могла організувати Москва. «Швидше за все, їм, напевно, був потрібен цей інцидент. Щоб показати: бачите, який там Лукашенко, який мало не сам влаштував цей теракт, як вони самі його називають? Покидьки і негідники. Більше я нічого сказати не можу, - заявив білоруський президент. - Атака одна, атака друга, третя атака у ЗМІ, безпрецедентний тиск в економіці. Не виходить. Хотіли президента нахилити - виходить навпаки. Треба шукати інші методи». Російський МЗС протягом двох днів не коментував ці різкі слова глави республіки. Як нагадують ЗМІ, в останні місяці і без того складні відносини між Лукашенком і російськими лідерами загострилися ще більше. По російському телебаченню був показаний документальний телесеріал «Хрещений батько», а у білоруському телеефірі виступив відомий російський опозиційний політик Борис Нємцов і один з головних критиків Кремля, президент Грузії Михайло Саакашвілі. У середу по одному з білоруських телеканалів вийшов сюжет, який висміює подорож прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна по новому шосе Хабаровськ-Чита на жовтій «Лада Калина».

За матеріалами: Эхо Москвы, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі