Facebook проведе IPO до 2012 року

Поділитися
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела в компанії Facebook сьогодні повідомляє, що найбільша у світі соціальна мережа планує провести розміщення своїх акцій на фондовому ринку до 2012 року. За півтора року, що залишилися до зазначеного ліміту, компанія має намір ще більше розширити базу користувачів і залучити до мережі більше рекламодавців.
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела в компанії Facebook сьогодні повідомляє, що найбільша у світі соціальна мережа планує провести розміщення своїх акцій на фондовому ринку до 2012 року. За півтора року, що залишилися до зазначеного ліміту, компанія має намір ще більше розширити базу користувачів і залучити до мережі більше рекламодавців.Офіційно в Facebook поки що не коментують плани пов'язані з IPO, але джерела, знайомі з планами компанії, стверджують, що ще рік компанія буде активно готуватися до розміщення, збільшуючи оберти і оптимізуючи внутрішню структуру. Джерела у Facebook повідомляють, що зараз раду директорів компанії очолює голова мережі Марк Цукерберг і він може як форсувати розміщення, так і усунути його. За неофіційними оцінками, зараз капіталізація мережі становить близько 24,9 мільярда доларів. Джерела у компанії стверджують, що цього року прибуток компанії складе від 700 до 800 мільйонів доларів, але вже у 2011 році він має зрости до 1,4 мільярда доларів. Кілька місяців тому сам голова Facebook офіційно заявив, що IPO є у планах Facebook, але воно буде здійснено "тільки тоді, коли воно буде мати сенс". Однак, не всі інвестори впевнені, що 2011 стане для Facebook роком IPO. Зокрема венчурний інвестор Джим Брейер повідомляє, що за рік компанія на зразок Facebook навряд чи встигне вийти на IPO, навіть незважаючи на те, що раніше проведені закриті торги акціями Facebook через майданчики SecondMarkter і SharesPost показали стабільний інтерес до паперів. Аналітики SharesPost кажуть, що за останній рік капіталізація мережі досягла майже 25 млрд доларів, що практично вдвічі вище торішнього значення. Нагадаємо, що Facebook була заснована у 2004 році, наразі у компанії працюють близько 1400 осіб. Зараз серед інвесторів компанії значаться Accel Partners, Microsoft Corp. і Elevation Partners LP. До ради крім Марка Цукерберга входять також Марк Андрессін, засновник Founders Fund Петер Тіель і Дональд Грехем, виконавчий директор The Washington Post.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі