Екс-голова NASA вижив у результаті авіакатастрофи

Поділитися
Екс-голова NASA Шон Окіф вижив у результаті авіакатастрофи на Алясці, в результаті якої загинули п'ять осіб, в тому числі і колишній сенатор-республіканець Тед Стівенс. Про це в середу, 11 серпня, повідомила місцева влада.
Екс-голова NASA Шон Окіф вижив у результаті авіакатастрофи на Алясці, в результаті якої загинули п'ять осіб, в тому числі і колишній сенатор-республіканець Тед Стівенс. Про це в середу, 11 серпня, повідомила місцева влада.Гідроплан DeHavilland DHC-3 розбився напередодні у важкодоступному районі у 35 кілометрах від містечка Діллігем. На його борту перебували дев'ять осіб, у тому числі Тед Стівенс, Шон Окіф із сином. У результаті краху літака загинули п'ятеро людей, у тому числі колишня сенатор, топ-менеджер телекомунікаційної компанії GCI Дана Тіндалл та її 16-річна дочка. Шон Окіф і його син вижили, але були госпіталізовані. Лікарі оцінюють стан екс-голови NASA як критичний. Повідомляється, що всі вони поверталися з риболовлі на одному з віддалених озер на Алясці. Що стало причиною авіакатастрофи, поки не відомо. За попередніми даними, літак міг впасти через погодні умови - в районі катастрофи йшов сильний дощ зі шквалистим вітром. Для розслідування події з Вашингтона прибула група експертів з безпеки. Президент США Барак Обама вже висловив співчуття сім'ям жертв катастрофи. «Удостоєний нагород ветеран другої світової, сенатор Стівенс присвятив кар'єру службі народу Аляски. Мішель і я висловлюємо свої співчуття сім'ям Стівенса і тих людей, які загинули з сенатором у цій страшній аварії», - сказав голова Білого дому. Свої співчуття у зв'язку із загибеллю політика вже висловили екс-губернатор Аляски Сара Пейлін, сенатор від цього штату Ліза Мурковскі. Шон Окіф очолював NASA із 2001 по 2005 рік. Зараз він обіймає посаду керівника північноамериканського підрозділу авіабудівного гіганта EADS, який, зокрема, випускає літаки Airbus. Тед Стівенс - легенда американських республіканців. Він довше інших членів цієї партії займав посаду сенатора в Конгресі США. Стівенс, якому було 86 років, представляв Аляску у законодавчому органі з 1968 по 2009 рік. Американські ЗМІ нагадують, що він вже одного разу потрапляв в авіакатастрофу. Стівенс знаходився на борту невеликого літака, який розбився в одному міжнародному аеропорту Анкоридж, що на Алясці. Тоді загинули п'ятеро людей, в тому числі дружина Стівенса. Сам сенатор вижив. Авіакатастрофа біля Діллігема - вже третя за останній час на Алясці. Так, у кінці липня тут розбився вантажний літак Boeing C-17 американських ВПС. Тоді загинули всі чотири людини, що знаходилися на його борту. Вже 2 серпня на території національного парку Деналі впав вантажний літак Fairchild C-123, що належить компанії All West Freight Inc. Всі три людини, що знаходилися на його борту, також загинули.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі