ДТП у Дніпропетровській області: ДАІ перевірить перевізників і всі залізничні переїзди

Поділитися
© darriussdarriuss.livejournal.com
Державна автомобільна інспекція (ДАІ) Україна починає масштабну перевірку дотримання правил перевезення пасажирів і правил перетину залізничних переїздів після недавньої ДТП у Дніпропетровській області, жертвами якої стали більше 40 людей.

Державна автомобільна інспекція (ДАІ) Україна починає масштабну перевірку дотримання правил перевезення пасажирів і правил перетину залізничних переїздів після недавньої ДТП у Дніпропетровській області, жертвами якої стали більше 40 людей.

Про це у четвер, 14 вересня, повідомив начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Департаменту ДАІ МВС Євген Кравець.

«З метою посилення державного контролю за дотриманням правил перетину залізничних переїздів, а також дотримання всіх нормативних актів у сфері пасажирських перевезень, за дорученням Президента України, вже з сьогоднішнього дня ДАІ починає комплекс профілактичних заходів під назвою "Автоперевізник"», - сказав він на прес- конференції.

За його словами, щодня будуть організовуватися рейди, в ході яких буде перевірятися дотримання водіями, у першу чергу перевізниками, правил перетину залізничних переїздів. Також буде організовано комплексне обстеження всіх існуючих в Україні залізничних переїздів на предмет наявності необхідних дорожніх знаків, шлагбаумів і розмітки.

У разі виявлення порушень, за словами Євгена Кравця, співробітники ДАІ будуть видавати відповідні приписи «Укрзалізниці» на їх усунення.

«Буде забезпечено належне реагування на факти перевезень водіями автобусів пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічними характеристиками автобуса. За порушення цих правил на водіїв будуть складатися адміністративні протоколи», - розповів він.

Євген Кравець додав, що окрім цього будуть проведені позапланові перевірки всіх без винятку пасажирських автотранспортних підприємств.

Як повідомлялося, у Дніпропетровській області 12 жовтня близько 9 години ранку в Марганці на залізничному переїзді пасажирський автобус «Еталон» зіткнувся з локомотивом. За попередніми даними, автобус виїхав на залізничний переїзд на заборонний сигнал світлофора. Проте МВС розглядає й інші версії трагедії.

За останніми даними, жертвами ДТП стали 44 людини. Таким чином, за кількістю загиблих автокатастрофа стала наймасштабнішою за роки незалежності України.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі