Депутат від ПР: Прийняття Податкового кодексу варто перенести на осінь

Поділитися
Податковий кодекс не буде прийнятий до кінця поточної сесії, оскільки до нього подано більше 5 тисяч поправок. Таку думку озвучила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі 5 каналу. На думку депутата, оптимальним рішенням є прийняття Податкового кодексу на сесії восени.

Податковий кодекс не буде прийнятий до кінця поточної сесії, оскільки до нього подано більше 5 тисяч поправок. Таку думку озвучила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі 5 каналу. На думку депутата, оптимальним рішенням є прийняття Податкового кодексу на сесії восени.

"Не треба собі брехати", - відзначила вона, коментуючи перспективи прийняття Податкового кодексу під час цієї парламентської сесії.

Бондаренко нагадала, що до проекту Податкового кодексу подано 5357 поправок.

"Усі подавали. Якщо дивитися навіть щодо авторства - 160 депутатів різних фракцій були авторами поправок до цього закону. Це означає, що і опозиція, і коаліція працюють спільно над цим документом", - заявила вона.

При цьому депутат уточнила, що "якщо в середньому взяти на кожну поправку хоча б по хвилині", то Рада повинна буде відпрацювати "без перерви вісім тижнів".

"Це дуже значний термін. Тому я, наприклад, не вірю в те, що Податковий кодекс буде прийнято у рамках цієї літньої сесії, яка повинна закінчитись навіть пізніше визначеного терміну", - заявила Бондаренко.

На думку депутата, навіть продовження роботи законодавчого органу країни не допоможе прийняти Податковий кодекс.

"Навіть якщо ми приймемо рішення в Раді, продовжимо роботу Ради ще на два тижні, тобто на шкоду відпустці, на шкоду конституційним термінам, ми все одно не впораємося із такою кількістю поправок", - додала вона.

Депутат уточнила, що найбільш реальним є сценарій, при якому "друге читання Податкового кодексу буде перенесено на осінню сесію".

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вчора, 5 липня, заявив, що Податковий кодекс буде прийнятий парламентом на нинішній сесії. «Із цього питання рішення буде. Рішення дуже гарне й відповідальне», - сказав Литвин

Про те, що проект Податкового кодексу є незбалансованим і потребує серйозного доопрацювання, 23 червня, під час розширеного засідання уряду заявив президент України Віктор Янукович.

Незабаром після цього адміністрація президента України Віктора Януковича підготувала і надіслала уряду доповідну записку із переліком поправок до проекту Податкового кодексу, який був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 17 червня.

У доповідній записці, зокрема, вказується, що «проект Податкового кодексу України містить положення, які очевидно не узгоджуються із політикою дерегуляції підприємницької діяльності та зменшення податкового навантаження на підприємців».

За матеріалами minprom.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі