Делегація США бойкотувала промову Ахмадінеджада в ООН

Поділитися
Делегація Сполучених Штатів Америки вийшла із зали засідань, в якій проходить щорічна сесія Генеральної асамблеї ООН. Сталося це одразу після того, як президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад у своїй промові натякнув на те, що американська влада причетна до терактів 11 вересня 2001 року. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Делегація Сполучених Штатів Америки вийшла із зали засідань, в якій проходить щорічна сесія Генеральної асамблеї ООН. Сталося це одразу після того, як президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад у своїй промові натякнув на те, що американська влада причетна до терактів 11 вересня 2001 року. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Лідер Ірану заявив, що деякі країни й уряди світу вважають, що теракти були організовані не терористами, а безпосередньо владою США. Причиною такого вчинку Ахмадінеджад назвав спробу «врятувати від падіння світову економіку й зберегти сіоністський режим на Близькому Сході». Він не уточнював, звідки в нього  такі дані. Делегація США одразу після таких заяв залишила залу засідань, не дослухавши промову до кінця. До жесту протесту приєдналися, зокрема, делегації Франції й Великобританії. Після того як зала дещо спорожніла президент Ірану продовжив свою критику на адресу воєнних кампаній США в Іраку й Афганістані. Не забув лідер східної країни й про спроби спалити Коран, назвавши їх проявом зла. Під час розмови про Коран, згідно з повідомленнями ЗМІ, Ахмадінеджад потряс у повітрі примірником священної книги мусульман і заявив, що «правду спалити не можна». Представник американської місії при ООН Марк Корнблау назвав звинувачення іранського лідера «гидотою та маренням». «Замість того, щоб представляти надії й добру волю іранського народу, пан Ахмадінеджад знову вирішив вилити мерзенні теорії змови й антисемітські інсинуації, що однаково мерзенні  й передбачувані», - пояснив Корнблау.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі