БЮТ вимагає від Януковича припинити репресії проти членів партії «Батьківщина»

Поділитися
Члени фракції БЮТ у Верховній Раді виступили з відкритим зверненням, у якому звинуватили владу у початку репресій проти членів партії «Батьківщина» і зажадали від президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію.
Члени фракції БЮТ у Верховній Раді виступили з відкритим зверненням, у якому звинуватили владу у початку репресій проти членів партії «Батьківщина» і зажадали від президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію. Текст заяви був розміщений на офіційному сайті політсили у середу, 11 серпня. Напередодні виборів до органів місцевого самоврядування діюча влада посилила тиск і роз почала переслідування по всій країні членів партії ВО «Батьківщина», в тому числі і її майбутніх кандидатів, особливо на мажоритарних округах, вказується в заяві. «Протягом кількох останніх тижнів представники силових структур здійснили невиправдані захоплення осередків партії та громадських приймалень народних депутатів від БЮТ у низці областей України», - підкреслюється в документі. Так, зазначили у БЮТ, на громадську приймальню Костянтина Бондарєва, який очолює Київський обласний центр партії, «спецпідрозділи силових структур скоїли напад». «У Черкасах, під безглуздими, надуманими приводами представники силових структур провели обшук у приміщенні обласної організації партії, в результаті чого була вилучена партійна документація», - вказується у зверненні. Останнім прикладом «показової і цинічною розправи» над активістами партії «Батьківщина» у БЮТ називають «захоплення офісу Кримської республіканської партійної організації ВО "Батьківщина" озброєними працівниками СБУ». Як підкреслюється в заяві, єдине, що може допомогти владі «утриматися на владному Олімпі - це тотальне захоплення влади на всіх рівнях, у тому числі шляхом придушення, по суті, єдиної опозиційної сили, якою є партія "Батьківщина", очолювана Юлією Тимошенко». «Саме тому влада запустила репресивну машину залякування, шантажу та погроз проти членів партії "Батьківщина" в масштабах всієї країни. За допомогою правоохоронних органів скоюються напади на приміщення "Батьківщини", чиниться тиск на активістів партії», - йдеться в заяві. У БЮТ підкреслюють, що влада на місцях робить все, щоб паралізувати роботу організацій опозиційної партії і заблокувати діяльність депутатів всіх рівнів від нашої політичної сили і майбутніх кандидатів від партії. «З огляду на це, фракція «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України заявляє рішучий протест проти таких дій. Ми звертаємось до гаранта Конституції, до усіх представників владної вертикалі на місцях чітко дотримуватись вимог Основного закону стосовно права людини на свободу політичних уподобань та політичну діяльність, негайно припинити свавілля, переслідування інакомислячих, залякування та переслідування громадян, які є членами ВО «Батьківщина», або симпатизують нашій політичній силі", - йдеться у заяві.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі