БЮТ буде «досить» наполегливо блокувати рішення про ліквідацію райрад у Києві

Поділитися
© inforos.ru
Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді буде блокувати ухвалення парламентом рішення щодо ліквідації районних рад у Києві, заявив у понеділок, 30 серпня, перший заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.
Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді буде блокувати ухвалення парламентом рішення щодо ліквідації районних рад у Києві, заявив у понеділок, 30 серпня, перший заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.«Наша фракція буде досить наполегливо блокувати це питання і не допустить його прийняття», - сказав Турчинов, коментуючи звернення Київської міської ради до Ради з проханням внести зміни до закону про столицю - місто Київ, ліквідувавши районні ради міста. За його словами, рішення про ліквідацію районних рад обмежує права людей обирати своїх представників, які б захищали інтереси територіальних громад. «Київ - дуже великий мегаполіс і він не може керуватися, фактично, з одного центру. 10 районів, які сьогодні є - це нормальна управлінська вертикаль», - підкреслив Турчинов. За його словами, нинішня влада розуміє, що немає більшості у Києві, і демократичним шляхом вона не зможе отримати владу у столиці. «Таким чином, є спроби штучно призначити своїх людей для того, щоб вони керували містом», - зазначив Турчинов. Нагадаємо, 25 серпня столична міськрада звернулася до Ради з проханням надати їй право створювати або не створювати районні ради. Пізніше спікер парламенту Володимир Литвин запевнив, що Рада найближчим часом не буде приймати рішення щодо ліквідації районних рад у Києві.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі