Азаров вимагає продовжити вступну кампанію до ВНЗ

Поділитися
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністерству науки і освіти продовжити термін прийому документів для вступу до ВНЗ на два тижні.
Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністерству науки і освіти продовжити термін прийому документів для вступу до ВНЗ на два тижні.Про це голова уряду повідомив у середу, 21 липня, відкриваючи засідання Кабміну. При цьому Микола Азаров вказав на «небачені черги до вступних комісій популярних університетів і інститутів». «Знаєте, це більше свідчить не про тягу до знань, а про те, що якось неправильно організували процеси самі ВУЗи і міністерство освіти», - сказав голова уряду. При цьому Микола Азаров попередив голову міністерства освіти Дмитра Табачника про те, що ситуацію, яка склалася необхідно виправити. «Треба сказати усім абітурієнтам, що термін прийому документів буде продовжено, наприклад, на два тижні», - сказав прем'єр-міністр. Варто відзначити, що напередодні Дмитро Табачник заявляв, що Міносвіти не бачить підстав для продовження термінів роботи приймальних комісій у вузах. «Сьогодні терміни вступної кампанії затверджені Міністерством. Селекторна нарада з керівниками вищих навчальних закладів усієї України свідчить, що вони чітко дотримуються. Ректори абсолютно впевнені, що всі необхідні дії буде здійснено у необхідні терміни. Немає жодного побоювання, що будуть порушені терміни вступної кампанії», - сказав міністр на селекторній нараді щодо вступної кампанії із регіонами у Києві у вівторок. Нагадаємо, вступна кампанія до українських ВНЗ стартувала 15 липня. У цьому році умови вступу будуть відрізнятися від торішніх, зокрема, прийом документів триватиме два тижні, а не місяць, як минулого року. Так, абітурієнти, які будуть надходити за конкурсною основою, повинні подати документи не пізніше 22-го липня. За повідомленнями ЗМІ, у перші дні вступної кампанії до практично усіх ВНЗ практично утворилися величезні черги. У зв'язку з цим Міносвіти днями попросило вузи негайно збільшити кількість технічних працівників приймальних комісій з числа викладачів і продовжити термін прийому документів протягом дня.

За матеріалами Українська Правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі