Аварія в Угорщині: кількість постраждалих зростає

Поділитися
У результаті аварії на угорському заводі з виробництва глинозему загинули чотири людини. Відразу кілька населених пунктів, у тому числі два міста, затоплені отруйними відходами в результаті найбільшої аварії на заводі з виробництва алюмінію в Угорщині. Потік відходів наближається до Дунаю.
У результаті аварії на угорському заводі з виробництва глинозему загинули чотири людини. Відразу кілька населених пунктів, у тому числі два міста, затоплені отруйними відходами в результаті найбільшої аварії на заводі з виробництва алюмінію в Угорщині. Потік відходів наближається до Дунаю.Найбільш серйозно постраждало угорське місто Айка, де шкідливі речовини потрапили відразу до 400 будинків, а також село Колонтар в окрузі Веспрем на заході країни. Наближаються відходи і до Дунаю. Якщо вони потраплять у річку, то під загрозою опиняться Сербія і її столиця Белград, Болгарія, Румунія і Україна. У той же час у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в Україні повідомили, що загрози потрапляння отруйних відходів з Угорщини в річку Тиса та на територію України немає. За попередніми даними, загинули чотири людини, шестеро пропали безвісти, понад 120 отримали опіки шкіри та очей. Багато хто із госпіталізованих знаходяться у важкому стані. На даний момент на місці НП працюють кілька десятків військових - це угорські війська хімічного захисту, спеціальні пожежні підрозділи з хімічної очистки. Вже розпочато активну дезактивацію і очищення території. На думку експертів-екологів, червоний мул, який потрапив у зовнішнє середовище під час аварії, містить не тільки високий відсоток лугу, але й високий вміст свинцю. Тому речовину необхідно якомога швидше ліквідувати, вивезти до спеціальних сховищ. Як раніше повідомлялося, в Угорщині на заводі з виробництва глинозему вибухнуло сховище. З резервуара витекло щонайменше 700 тисяч кубометрів токсичної речовини. Через їдку речовину, що називається «червоний шлам», довелося проводити термінову евакуацію місцевих жителів. Справу взяв під особистий контроль міністр внутрішніх справ Угорщини. Міністр внутрішніх справ Угорщини Шандор Пінтер заявив: «Обставини події розслідуються. Поліція перевіряє греблю. Йде конфіскація документів, яка допоможе встановити, чи не було порушень під час будівництва дамби, і як проходило її обслуговування». Керівництво алюмінієвого заводу ситуацію поки не коментує.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ, Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі