Арештованому в Індонезії лідерові «Джемаа Ісламія» загрожує страта

Поділитися
Духовного лідера індонезійського угрупування «Джемаа Ісламія» Абу Бакара Башира, що був затриманий на початку тижня, офіційно звинувачено в тероризмі. Як повідомили в середу, 11 серпня, місцева власта, слідство вважає, що він планував атаки на іноземні дипломатичні представництва.
Духовного лідера індонезійського угрупування «Джемаа Ісламія» Абу Бакара Башира, що був затриманий на початку тижня, офіційно звинувачено в тероризмі. Як повідомили в середу, 11 серпня, місцева власта, слідство вважає, що він планував атаки на іноземні дипломатичні представництва.Заарештованому 9 серпня клерику висуваються звинувачення за чотирма пунктами. Найбільш тяжким є планування терористичних актів і переконання інших людей в участі в терорі. Якщо цей пункт буде доведено, Абу Башира чекає страта. Також обвинувачення стверджує, що лідер «Джемаа Ісламія» всіляко сприяв фінансуванню світового тероризму. Влада заявляє, що головною метою найближчих атак угрупування були національні штаб квартири поліції. Окрім того, «Джемаа Ісламія» готувала напади на іноземні посольства в столиці країни Джакарті. Індонезійські ЗМІ повідомляють, що «під прицілом» були диппредставництва США, Великобританії і Австралії, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає. Причиною арешту духовного лідера «Джемаа Ісламія» стали дані про те, що Башир  причетний до організації і підтримки військового тренувального табору в провінції Ачех, Індонезія, який в лютому 2010 було знищено під час поліцейської операції. Тоді були арештовані десятки бойовиків. Під час розслідування влади Індонезії, за їх словами, отримала неспростовні докази участі Башира в роботі цього табору. Підозрюваний не став коментувати своє затримання і нічого не відповів з приводу звинувачень. Раніше Абу Башир категорично заперечував свою допомогу  тероризму та заявляв, що цікавиться суто релігією. Окрім того, він відкидав саме існування такої організації як «Джемаа Ісламія», яка була визнана ООН індонезійським терористичним угрупуванням, що підконтрольна «Аль-Каїді» . Нагадаємо, вперше Башира заарештували відразу після вибухів у Балі в 2002 році. Тоді загинуло більше 200 осіб, більшість з яких - іноземні туристи. Другий раз він був арештований в 2004, за звинуваченнями в сприянні теракту в готелі Джакарти Маріотт, який відбувся в серпні 2003. Він провів у в'язниці два з половиною роки і був звільнений   в червні 2006 року. Обидва рази Абу Башир так і не з'явився перед судом. Експерти заявляють, що цього разу у влади повинні бути насправді вагомі докази його провини. Інакше вони б просто не ризикнули заарештовувати клерика втретє.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі