Попов обіцяє повернути Києву тисячі незаконно приватизованих об'єктів

Поділитися
Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов має намір повернути у власність міста тисячі незаконно приватизованих об'єктів - компаній, землі і нерухомості. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".
Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов має намір повернути у власність міста тисячі незаконно приватизованих об'єктів - компаній, землі і нерухомості. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Фокус".За словами Попова, працюючи в КМДА, він переконався, що раніше рішення приймалися таємно, без проходження певних регламентних процедур, і навіть часто поза управлінням у виконавчій структурі влади. Деякі з них готувалися прямо в структурах міської ради, виносилися на засідання і там приймалися за домовленістю з депутатським корпусом. «Ми таку практику маємо намір припинити на першому ж засіданні міськради - запропонувати той варіант, що має бути. Управління земельних ресурсів, управління комунальної власності готує рішення у виконавчих структурах, потім ми передаємо його на засідання профільного комітету або комісії, а потім комісія виносить його на засідання міської ради», - сказав замголови КМДА. «Це для нас принципове питання, тому що аналіз показав, що величезна кількість активів, які належать місту, на наш погляд, були відчужені, м'яко кажучи, не відповідно до порядку. І ці активи ми маємо намір повернути місту», - сказав Попов. При цьому він не зміг конкретизувати, які саме активи: «Я знаю, але не можу сказати. Тільки тому, що ними зараз займаються правоохоронні органи. Це великі компанії, землі і нерухомість. Йдеться про тисячі об'єктів». За його словами, в даному випадку мова не йде про реприватизацію. «Реприватизувати - це голосно сказано. Тому що під час їх приватизації було порушено закони. Ми просто повернемо місту вкрадене», - пообіцяв Попов. Нагадаємо, Служба безпеки України увечері 10 серпня провела обшук в офісі Головного управління економіки і інвестицій Київської міськдержадміністрації. Не обійшлося без злому дверей. Про це в четвер, 12 серпня, пише видання «Справа» з покликанням на свої  джерела. Окрім того, останнім часом було затримано і заарештовано ряд урядовців КМДА. Зокрема, Голосіївський суд заарештував замгендиректора «Київпастрансу» Володимира Асадчого на  два місяці. Урядовцеві інкримінують злочин за статею 191 частина 5 УК «Розкрадання в особливо великих розмірах». У міліції говорять, що  він брав участь у корупційній схемі, що задіяла керівних осіб мерії. В найближчому майбутньому, як заявив начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник, слід чекати нових  затримань. 28 липня, міліція затримала Людмилу Качурову за підозрою в зловживанні бюджетними коштами на суму 1,5 мільйонів гривень. Під час затримання у Качурової  погіршав  стан  здоров'я. 10 серпня стало відомо, що міліція затримала начальника Головного управління зв'язку, інформатизації і захисту інформації Київміськадміністрації і керівника одного з відділів цього управління за нецільове використання 2,5  мільйонів  гривень. За матеріалами "Фокуса"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі