Росія вперше запустила по Україні авіабомбу ОДАБ-1500

Відео
Поділитися
Росія вперше запустила по Україні авіабомбу ОДАБ-1500 Фото - росЗМІ
Вона має потужність близько однієї тонни в тротиловому еквіваленті.

Росія вперше застосувала в Україні важку об'ємно-детонуючу авіабомбу ОДАБ-1500, вона вдарила по селищу Велика Писарівка в Сумській області. Про це пише німецьке видання Bild.

Після вибуху бомби ОДАБ-1500 у небі здійнялася хмара диму заввишки в кілометр. Цей термобаричний боєприпас часів СРСР приблизно за 10 метрів до влучання в ціль випускає горючу рідину у вигляді аерозолю та запалює його. Саме так відбувається об'ємний вибух.

Загарбники вже застосовували в Україні ОДАБ, але масою від 170 до 500 кілограмів. Тепер по Сумській області застосували півторатонну бомбу, яка має набагато більшу силу ураження, ніж класичний варіант.

Бомби ОДАБ-1500 відомі тим, що використовують як вибухову речовину окис етилену, або піперилен. Площа впливу такої зброї - до 300 квадратних метрів із тиском від 90 до 120 атмосфер, а в тротиловому еквіваленті питома потужність коливається близько однієї тонни.

Раніше повідомлялося, що росіяни запустили виробництво авіабомб ФАБ-3000 з лютого місяця цього року, а також збільшили кількість виготовлених ФАБ-500 й ФАБ-1500 протягом останніх кількох місяців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі