Крилаті ракети летять на захід України, намагаються дістатися сховищ ракет Storm Shadow

Доповнено
Поділитися
Повітряна тривога охопила всю територію України. 

Сьогодні, 18 вересня, близько п′ятої години ранку під час повітряної атаки на Україну повітряна тривога почала ширитися на західні регіони. Її оголосили у Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

О 5.13 повітряна тривога охопила всю територію України. 

Пабліки фіксують, що наразі ракети рухаються переважно за вчорашнім маршрутом. Цього разу они, щоправда, не повернулися в бік Одещини, а вперто прямують на захід.

"Ракети у напрямку Xмельницького та облaсті летять через Вінниччину", - інформує о 5.24 моніторинговий паблік "Блок "ПО | Радар". Він також повідомляє, що в областях піднято нашу авіацію, працює ППО.

Станом на 5.30 вектор руху — Чернівці/Івано-Франківськ. Всі ракети рухаються на захід України. У цей час ракети заходять у повітряний простір Хмельниччини.

"Увага! Крилаті ракети на Хмельниччині!", - сповістили о 5.33 Повітряні Сили ЗСУ.

"Жителі Львівщини, повітряну тривогу не ігноруйте!",  - закликав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

О 5.35 паблік "Блок ППО | Радар" повідомив про потужні вибyxи на Хмельниччині та закликав мешканців Старокостянтинова негайно йти до укриттів. Причиною вибухів тут назвали роботу ППО. Чекаємо на офіційну інформацію. О 5.39 повідомляється про повторні вибухи у Старокостянтинові. Росіяни вперто атакують тамтешній аеродром, де, як вони вважають, можуть зберігатися крилаті ракети Storm Shadow.

"Станом на зараз всі ракети у повітряному просторі Хмельницької області, вектор руху ➡️ Старокостянтинів", -  повідомив о 5.42 паблік "ППО UA | РАДАР". Тут же кажуть, що у цей час борти стратегічної авіації залишають Каспійський регіон. О цій же порі пабліки фіксують зміну курсу деяких ракет у бік Житомирської області. 

"Увага! Житомирська область - ракета у вашому напрямку!" - сповістили о 5.45 Повітряні Сили.

За версією пабліка monitor станом на 5.48 ракетна небезпека зберігається для Житомирської, Хмельницької та Рівненської областей. На Хмельниччині у цей час знову пролунали вибухи.

Близько шостої години ранку повітряну тривогу в Україні почали скасовувати. О 5.59 Повітряні Сили дали відбій ракетної небезпеки. О 6.07 повітряну тривогу скасували на всій території України. Станом на цей час небо над країною - чисте. Ракетна атака тривала близько двох годин.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 18 вересня, о 3.51 у кількох областях на сході України оголосили повітряну тривогу через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

 

Поділитися
Дивіться спецтему:
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі